Nova vest
Fudbal

Nedelja, 05.11.2017.

20:39

"Srećan zbog het-trika, tužan jer je pao u Nišu"

Fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Pešić otkrio je gde uvek šutira penale i koji mu je od tri gola protiv Radničkog najlepši.

Izvor: B92

Autor:B92

StarSport

Zvezda je sa 4:0 pobedila niški Radnički i ostala na vrhu tabele sa 43 boda posle 16 kola, a Pešić je doprineo pobedi het-trikom u 36, 42 i 74. minutu.

"Presrećan sam zbog het-trika koji sam postigao danas, ali sa druge strane nije mi drago što se to dogodilo baš u mom gradu gde sam rođen i gde sam napravio prve korake", kaže Pešić za klupski sajt i dodaje da prvi koraci njegovih saigrača u Nišu danas nisu bili tako laki jer je teren bio blatnjav.

"Posebno bih želeo da pohvalim našeg čuvara mreže Borjana i čitavu odbrambenu liniju na fantastičnoj partiji. Ja sam čak nekoliko puta video loptu u golu, ali Borjan je odlično reagovao", rekao je Pešić.

Protiv Radničkog je iznudio penal u 42. minutu i otkrio da kaznene udarce uvek šutira u desnu stranu.

"Penale uvek šutiram u desnu stranu, ali ovog puta sam imao neki osećaj da treba da promenim. I na treningu uvek vežbam udarce u desni ugao, ali ispostavilo se da mogu i na suprotnoj strani da se snađem. Drago mi je da sam opovrgao mišljenje da igrač nad kojim je načinjen penal uvek promaši", kaže Pešić.

Za svoj treći gol Zvezdin napadač kaže da je njegov najlepši u crveno-belom dresu.

"Možda navijačima nije bilo prijatno dok su iščekivali da uputim udarac, ali čitava akcija je malo duže trajala jer sam krenuo prvo u levo, pa mi je lopta zastala zbog rupe na terenu. Potom sam krenuo u desnu stranu i pošto je golman ostao na nogama morao sam da uradim još jednu fintu i plasirao sam loptu levom nogom. Na kraju je ispao lep gol, po mom mišljenju moj najlepši pogodak u crveno-belom dresu", objašnjava Pešić.

Upravo taj pogodak iz 74. minuta delom je i plod sudijske greške, ali je Zvezda i pored toga bila ubedljiva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve