Nova vest
Fudbal

Nedelja, 05.11.2017.

18:30

Šampion strahovao od Beneventa, Roma pobedila

Juventus je bar nakratko strahovao protiv fenjeraša Beneventa ali je na kraju ipak pobedio 2:1, radovala se i "Vučica", a Napoli je odigrao nerešeno.

Izvor: B92

Autor:B92

Šampion strahovao od Beneventa, Roma pobedila
Getty images

Fudbaleri Juventusa pobedili su na svom terenu Benevento sa 2:1 u utakmici 12. kola italijanske Serije A.

Benevento je bio bliži pobedi posle prvih 45 minuta utakmice jer je jedini gol u prvom poluvremenu dao Amato Čičerti u 19. minutu.

Čičerti je iskoristio slobodan udarac i fantastično pogodio donji ugao Bufonovog gola za 1:0, ali je sreća gostiju trajala do 56. minuta kada je Matuidi glavom spustio loptu na osam metara Iguainu, a Iguain bio precizan za 1:1.

Preokret je za Juve potvrdio Huan Kvadrado u 66. minutu kada se pravo niotkuda pojavio iz drugog plana i glavom savladao golmana gostiju za 2:1.

Juventus je drugi na tabeli Serije A sa 31 bodom, dok je Benevento i dalje poslednji bez ijednog osvojenog boda.

Fudbaleri Rome rešili su uzbudljiv meč protiv Fiorentine u svoju korist sa 4:2. Roma je povela u petom minutu golom Žersona. Iskoristio je Žerspm dobro dodavanje El Šaravija po zemlji i sa boka samo plasirao loptu u dalji ugao protivničkog gola.

Samo četiri minuta kasnije izjednačio je Žirdan Veretu na sličan način.

Trideseti minut, ponovo Žerson sa iste, desne strane ali je ulogu asistenta preuzeo Gonalons. Prednost Rome je bila 2:1, ali je "Viola" ponovo poravnala rezultat. Ovog puta preko Đovanija Simeonea u 39. minutu.

Fudbaleri Rome su pobedu potvrdili golovima Kostasa Manolasa i Dijega Perote u 50. i 87. minutu. Roma je peta na tabeli sa 27 bodova, dok je Fiorentina deveta sa 16.

Fudbaleri Kjeva i Napolija odigrali su meč bez golova. Napoli je posle drugog remija od početka sezone i dalje prvi na tabeli, ima 32 boda, dok je Kjevo 11. sa 16 osvojenih bodova.

Fudbaleri Kaljarija su na svom terenu slavili protiv Verone sa 2:1, dok je duel Lacija i Udinezea odložen zbog nevremena koje je pogodilo Rim.

Fudbaleri Intera i Torina odigrali su nerešeno 1:1.

U prvih 45 minuta mreže su mirovale, a prvi je do vođstva stigao Torino kada je u 60. minutu mrežu domaće ekipe udarcem sa ivice kaznenog prostora zatresao Jago Falke. Izjednačenje i bod Interu doneo je Eder u 79. minutu, na asistenciju Maura Ikardija.

Inter je treći na tabeli sa 30 bodova, ima dva boda manje od Napolija i bod manje od Juventusa.

Torino je sada na sedmom mestu na tabeli italijanskog šampionata sa 17 bodova. Fudbaleri Intera u narednom kolu dočekuju Atalantu, dok Torino na svom terenu igra protiv Kjeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve