Nova vest
Fudbal

Nedelja, 05.11.2017.

12:50

Novi penal i novi preokret Partizana!

Fudbaleri Partizana pobedili su Mačvu u Šapcu nakon preokreta rezultatom 3:1, u prvom nedeljnom meču 16. kola Superlige Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Novi penal i novi preokret Partizana!
Starsportphoto

Aktuelni šampion Srbije gubio je na poluvremenu, ali je uspeo da stigne do novog preokreta u finišu susreta, do kojeg je ponovo došao sa bele tačke.

Najstrožu kaznu sigurno je izveo Saša Ilić, strelci za Partizan još Leandr Tavamba i Đorđe Jovanović, dok je jedini pogodak za domaćina delo Lazarevića iz slobodnjaka.

Ovim trijumfom Partizan je došao na bod od prvoplasirane Crvene zvezde, dok je Mačva na 11. poziciji sa 16 bodova.

Utakmica u Šapcu počela je dominacijom domaće ekipe, iako je Miroslav Đukić izveo najjači mogući sastav. U osmom i devetom minutu Mačva je imala dve velike prilike – prvo je Stojković zaustavio šut Gemovića nakon sjajne kontre, da bi onda Protić prebacio prečku sa dva metra.

Ipak, to nije poljuljalo Šapčane koji su nastavili sa napadima, dok Partizan nije uspevao da pripreti, osim jednog pokušaja Tošića iz slobodnjaka.

Velika požrtvovanost i bolja igra Aničićevoj ekipi se isplatila u 37. minutu. Prethodno je Matić oduzeo loptu Miletiću i stuštio se ka golu, Everton ga je oborio na nekih dvadesetak metara i dobio žuti karton, iako su navijači tražili isključenje. Posle dva minuta rasprave, Mladen Lazarević je fenomenalno šutirao i pogodio gornji desni ugao.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima, pošto je Leandr Tavamba nekoliko minuta kasnije mogao da izjednači – Janković ga je idealno proigrao, ali je on želeo da predribla golmana i otišao suviše iskosa, da bi mu Ristivojević drugi pokušaj skinuo sa linije, pa se na odmor otišlo minimalnim vođstvom Mačve.

Drugi deo igre počeo je prilikama za domaćina, da bi onda Tavamba šokirao navijače izjednačujućim golom u 53. minutu. Vulićević mu je idealno centrirao posle driblinga na desnom boku, a ovaj se samo poklonio za 1:1.

U sledećih desetak minuta viđen je pritisak gostiju, ali iako se očekivala inicijativa do kraja meča, nju nismo videli sve do samog finiša. Tada je Partizan došao do preokreta iz jedanaesterca. Nakon dve velike prilike Tavambe i odličnih odbrana Filipovića. Golman domaćih je posle prvog šuta ostao u nokdaunu, ali je uspeo da ukroti i drugi, kada se lopta odbila do Pantića. On je sklonio grudima, Ristivojević ga je u padu oborio i sudija Đokić je pokazao najstrožu kaznu.

Siguran izvođač bio je Saša Ilić, da bi rezervista Đorđe Jovanović u 88 minutu potvrdio trijumf.

Tok meča:

1’ Već u prvom minutu dvojica igrača ostala su da leže na travi posle duela – Gemović se brzo pridigao, dok su Zoranu Tošiću lekari morali da pomognu.

4’ Matić dobija žuti karton zbog nepotrebnog starta nad Jevtovićem.

6’ Adamović oštro startuje, opet je žrtva Zoran Tošić, koji ubacuje loptu u kaznenom prostoru, ali bez većeg učinka.

8’ Prva velika prilika za Mačvu – fenomenalan kontranapad nakon centaršuta Vulićevića i prve reakcije golmana. Razmenili su domaći nekoliko brzih dodavanja iz prve, lopta je došla do Gemovića koji šutira iskosa sa leve strane, ali Vladimir Stojković sjajno reaguje.

9’ Protić promašio nepromašivo – minut posle prve, Mačva ima drugu kolosalnu priliku. Radoš Protić je nakon kornera ostao usamljen na drugoj stativi, ali je sa bukvalno dva metra udarcem glavom prebacio prečku.

14’ Tek posle petnaestak minuta ’crno-beli’ su prvi put pripretili – Adamović je opet faulirao Tošića, ovaj je sa više od 20 metara šutirao iz slobodnjaka, ali je bio zamalo neprecizan.

30’ Pola sata je prošlo, a gosti nisu bili ni blizu da ugroze gol Mačve. Miletić pokušava da dugom loptom pronađe Tošića, bez uspeha.

35’ Ponovo preti domaćin – Matić je požrtvovano osvojio loptu od obrane rivala i krenuo sam ka golu. Stigao ga je Everton i napravio faul. Domaći su tražili crveni karton, ali je Brazilac dobio žuti.

37’ Goooooool! Više od dva minuta trajalo je nameštanje za slobodan udarac, ali to nije smetalo Mladenu Lazareviću koji je nanišao i fenomenalno pogodio gornji desni ugao Stojkovićevog gola – 1:0.

38’ Nastavila je ekipa Dragana Aničića da pritiska, opet je Matić pokušao da gađa sa ivice kaznenog prostora, ali je nije bio precizan.

41’ Velika šansa za Tavambu! Kazna je mogla da stigne samo nekoliko trenutaka kasnije, pošto je Marko Janković savršeno proigrao Leandra Tavambu. Korpulentni napadač je izašao sam ispred golmana Filipovića, želeo da ga predribla, ali je otišao suviše iskosa. Iz drugog pokušaja je gađao bliži ugao, a Igor Ristivojević je glavom odbranio sa gol linije.

Kraj poluvremena – Mačva vodi, a igrači Partizana ostaju na terenu, ispred navijača koji su ih pozvali kako bi im pružili podršku pred nastavak utakmice.

Đukić pravi prvu izmenu – Saša Ilić će u nastavku igrati umesto Jevtovića.

47’ Kako je proteklo prvo, tako je nastavljeno drugo poluvreme – šansom za Mačvu! Arsenijević je šutirao, a Stojković je intervenisao, iako je lopta u međuvremenu pogodila Mitrovića i promenila pravac.

49’ Dva minuta kasnije Matić je testirao Stojkovića, koji opet sjajno reaguje. Napadač Mačve je lepo gađao, ipak reprezentativni golman pravi paradu i po ko zna koji put spasava svoj tim.

53’ Goooooool! Tavamba pogađa za izjednačenje u Šapcu. Iako je Mačva bila bolja tokom čitavog meča, Partizanu je bio dovoljan jedan dobar napad za gol. Odličnu loptu je na desnoj strani dobio Vulićević, a onda još boljim driblingom se oslobodio čuvara. Idealno je centrirao na drugu stativu gde se Tavamba poklonio za 1:1.

54’ Samo minut kasnije moglo je da bude 1:2 – opet je desni bek ‘crno-belih’ dobro ubacio na drugu stativu, golmanu Filipoviću je saigrač zasmetao i malo je falilo da Tavamba to iskoristi.

59’ Nastavili su gosti da prete, Marko Janković je pokušao sa distance, ali je lopta otišla preko prečke.

65’ U 65. minutu lepa polukontra Partizana koju je povukao Vulićević, Janković je prosledio do Ožegovića koji šutira sa boka, iako je imao boljih rešenja. To je ujedno bilo i poslednje što je napadač uradio, pošto je umesto njega odmah ušao Jovanović.

66’ Zbog bakljade ‘grobara’ i dima sudija Nenad Đokić morao je nakratko da prekine meč.

78’ Pokušao je Đukić izmenama, ali one nisu donele dovoljnu razliku. Tek petnaestak minuta pre kraja gosti su pripretili. Sa levog boka povratnu je vratio Miletić, na druoj strani je bio Tošić koji je napravio grešku i hteo da primi loptu, pa je njegov šut izblokiran.

84’ Penal za Partizan! Ponovo će ’crno-beli’ imati šansu sa bele tačke, nakon dve velike prilike Tavambe i odličnih odbrana Filipovića. Golman domaćih je posle prvog šuta ostao u nokdaunu, ali je uspeo da ukroti i drugi, kada se lopta odbila do Pantića. On je sklonio grudima, Ristivojević ga je u padu oborio i sudija Đokić je pokazao najstrožu kaznu.

85’ Goooool! Igrači Mačve su odmah opkolili Đokića, sa tribina se začulo „lopovi, lopovi“, a odgovornost je preuzeo kapiten Ilić. Čuvar mreže je pogodio stranu, ali nije bio dovoljno blizu i Partizan je preokrenuo – 1:2.

89’ Đorđe Jovanović koristi prvu priliku od kada je ušao na teren i rešava pitanje pobednika – 1:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

741 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve