Nova vest
Fudbal

Nedelja, 05.11.2017.

10:22

Nije gotovo – Belgija "krade" Svilara Srbiji?

Fudbalski savez Belgije još nije odustao od Mileta Svilara, uprkos tome što je on navodno potvrdio da želi da igra za Srbiju.

Izvor: B92, voetbalbelgie.be

Autor:B92, voetbalbelgie.be

Nije gotovo – Belgija
EPA-EFE/HUGO DELGADO

Mladi golman srpskog porekla, koji je rođen u Antverpenu, u prethodnih 10 dana našao se u žiži javnosti zbog debija za Benfiku i sjajnih nastupa u Ligi šampiona.

Svilar je postao najmlađi čuvar mreže u najelitnijem evropskom takmičenju, protiv Mančester junajteda je oduševio sjajnim odbranama, ali je imao dva peha koja su njegov tim koštala golova.

"Svilar je rekao da i igraće za Srbiju. Debitovaće u martu sledeće godine", izjavio je za "A Bolu" Zoran Filipović, koji je bio u stručnom štabu doskorašnjeg selektora ’Orlova’ Slavoljuba Muslina.

Međutim, ni Belgijanci ne žele odmah da odustanu od talentovanog tinejdžera – iako je selektor omladinaca Gert Verhejn istakao da kontakta sa Savezom nije bilo, šef stručnog štaba A selekcije Roberto Martines je brzo reagovao.

"Ostavio je veoma dobar utisak na mene i osećam da ima jak karakter", rekao je Martines.

Na pitanje o mogućnosti da igra za Belgiju ili Srbiju, nekadašnji menadžer Evertona je odgovorio:

"Svako mora da pravi izbore u životu, ali ćemo pokušati da razgovaramo sa njim o budućnosti", dodao je Martines.

Svetska fudbalska federacija (FIFA) u međuvremenu najavljuje promene pravila i da će igrači koji nastupe za jednu seniorsku reprezentaciju moći da menjaju dres nacionalnog tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve