Nova vest
Fudbal

Petak, 03.11.2017.

11:20

Slučaj "Muslin": Moglo je to i bez "rijalitija"

Pozitivna euforija oko plasmana Srbije na Mundijal posle osmogodišnjeg izostanka pala je u zapećak otvaranjem “slučaja Muslin”.

Izvor: B92

Autor:B92

Slučaj
Foto: StarSport

Selektor koji je uspeo da učini ono što njegovi prethodnici nisu, sa klupe reprezentacije Srbije je otišao u nimalo prijatnim okolnostima.

Umesto da se srpska sportska, prevashodno fudbalska, javnost primirila posle uspeha u koji realno nije verovala, došlo je do nove polarizacije – koja je mogla da bude izbegnuta.

O tome šta je razlog za takav epilog morali smo da saznamo posle višenedeljnih spekulacija i svojevrsne “rijaliti šou” situacije u kojoj su mediji iz dana u dan nagađali, “saznavali”, “navijali” za jedan ili drugi scenario.

Na kraju, Muslin je svoje viđenje javnosti izneo iz Francuske, takođe putem medija, iako je sve moglo da se kaže na zajedničkoj konferenciji za medije kojoj bi prisustvovao i on, ali i funkcioneri FSS.

Da su stvari bile postavljene kako je trebalo ne bismo došli u situaciju da recimo BBC o Srbiji izveštava iz ugla rubrike “verovali ili ne”. Verovatno se ne vrata ne bi zatvarala “zadnjicom”, a most kojim je naš fudbal stigao tamo gde je oduvek želeo bio poliven naftom i spaljen.

Opširnije u komentaru Spasoja Veselinovića – Slučaj "Muslin": Moglo je to i bez "rijalitija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve