Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.11.2017.

13:32

Svilar bez kontakta s Belgijancima, FSS na potezu

Talentovani mladi golman nalazi se na prekretnici u pogledu izbora nacionalnog dresa. Za sada je bliži onom sa grbom "Orlova" i "četiri S", ali još nije gotovo.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Svilar bez kontakta s Belgijancima, FSS na potezu
Getty images

Selektor omladinaca Belgije Gert Verhejn kaže da se momak koji je branio za mlađe selekcije Belgije nije čuo sa njim.

"Jesam li se čuo sa Miletom? Nisam. Ljudi iz Saveza jesu, oni su našli njegov broj. Moramo da razgovaramo o velikim odlukama koje donosi. To je nužno", objasnio je Verhejn.

Svilar je proteklih nedelja "bačen u vatru" jer je branio za Benfiku u Ligi šampiona, odbranio je penal na Old Trafordu, ali je i nesrećno primio gol nakon šuta Matića kada je lopta pogodila stativu pa se od njegovih leđa odbila u mrežu.

Momak rođen avgusta 1999. godine ne nastupa za mlađe belgijske selekcije.

"Dečko je prvi golman Benfike, kako da ga zovem u omladinsku selekciju, da li biste vi otišli?" pita Verhejn.

FIFA najavljuje promene pravila i da će igrači koji nastupe za jednu seniorsku reprezentaciju moći da menjaju dres, ali bi za sada oblačenje dresa Srbije bilo dvostruka dobit. Svilar bi dobio šansu da brani što pored Tiba Kurtoe u Belgiji verovatno ne bi imao, a Srbija bi dobila zalog za budućnost na golu na kome je već godinama Vladimir Stojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve