Nova vest
Fudbal

Utorak, 31.10.2017.

22:25

Muslin: Kežman vodio hajku, ne dam polusvetu...

Slavoljub Muslin, doskorašnji selektor Srbije, otkrio je za "Večernje novosti" zbog čega je napustio klubu ‘Orlova’.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Muslin: Kežman vodio hajku, ne dam polusvetu...
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Muslin od ponedeljka zvanično nije selektor Srbije, pošto je sa njim raskinut ugovor nakon višednevnih pregovora.

"Menadžer Milinković-Savića (Mateja Kežman, op. a.) vodi u žutoj štampi hajku protiv mene. Nalazio je za sagovornike neke bivše fudbalere da tvrde kako Sergej mora da igra. Tog menadžera možda nekako i razumem, jer želi da zaradi velike pare na Sergejevom transferu. Ja i danas tvrdim da je Milinković-Savić dobar igrač, baš kao i Ljajić, ali je kod mene prednost imao Tadić, koji je u poslednjim kvalifikacijama bio treći najproduktivniji evropski igrač. Podsećam da je Ljajić do sada odigrao 23 meča za Srbiju, dao je ukupno tri gola, a u kvalifikacijama za EP je na sedam mečeva dva puta tresao mrežu. Dakle, Sergej i Ljajić su imali jaku konkurenciju. Zbog svega ovoga ne razumem hajku i blaćenje, jer su igrači, moj stručni štab i Goran Bunjevčević ispunili zadatak koji je bio pred nama", rekao je Muslin za "Večernje novosti", a onda i dodao:

"Koliko se pričalo o Sergeju, očekivao sam da ga reprezentaciji Srbije preporuči čak i papa koji živi u srcu Rima i mogao je često da ga vidi u dresu Lacija".

Nekadašnji trener Crvene zvezde i brojnih evropskih klubova nije dozvolio da mu se drugi mešaju u posao.

"Nikada u karijeri nisam dozvolio tako nešto i nikada se to neće dogoditi. Ne postoji teoretska šansa da mi menadžeri, čaršija i polusvet sastavljaju tim".

Njemu je zamerano što nije forsirao mlađe igrače.

"Da bi se mladi uključili u rad sa A selekcijom, treba malo više vremena. Proces je dug, a naša mlada reprezentacija je imala najčešće iste termine svojih mečeva kao i seniorski tim. Uostalom, polako smo uvodili mlade u tim, mislim tu pre svega na Gaćinovića i Maksimovića. Uvek sam govorio da je Milinković-Savić dobar igrač, ali je morao da ispuni određene uslove da bi se pojavio i u A timu".

Ipak, i više nego uspešno je uradio ono za šta je doveden.

"Želim da pričam samo o suvim činjenicama. Ja sam svoj zadatak ispunio. Srbija ide na Mundijal kao prva u grupi. Podsećam da su mnogi za našu ekipu govorili da su u njoj gubitnici, iako su neki od igrača u prošlim kvalifikacijama za EP u Francuskoj bili nešto mlađi i igrali u mnogo boljim klubovima. Zatim, konstantno se pominje da smo igrali u slaboj grupi. Podsećam da sam Srbiju preuzeo u maju prošle godine, kada je ona bila 56. na FIFA rang-listi. Baš u tom periodu su Austrija, Vels i Republika Irska bili učesnici EP, Vels i polufinalista. Vels je tada bio 12, Irska 23, a Austrija 31. na toj listi. Mi smo u grupi sa ovim selekcijama bili prvi, imali šest pobeda, tri remija i samo jedan poraz", zaključio je Muslin uz dodatak da se više neće oglašavati po ovom pitanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

461 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve