Nova vest
Fudbal

Utorak, 31.10.2017.

15:00

"Lavovi" se ne plaše Iguaina

Posle dva meseca oscilacija, Juventus u poslednje vreme izgleda kao tim koji je u prethodne tri sezone dva puta igrao u finalu Lige šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Foto: EPA/MARIO CRUZ

"Stara dama" pobeđuje redovno od starta sezone, ali igra nije pratila rezultate.

Međutim, proteklog vikenda tim Masimilijana Alegrija je odigrao najbolji meč sezone i rutinski nadigrao velikog rivala Milan (2:0) na San Siru.

Dvostruki strelac bio je Gonsalo Iguain, koji je u karijeri postigao 121 gol na pirinejskom poluostrvu. Kvota da će dati prvi gol protiv Sportinga je 4,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Ligu šampiona.

Dodatno osokoljeni ovom pobedom Torinezi putuju u Lisabon gde bi u utorak uveče (20:45) mogli da "overe" osminu finala Lige šampiona.

"Ako se kvalifikujemo sad biće to poklon za navijače, nas, za sve. Moramo ostvariti pozitivan rezultat, pobeda bi nas poslala dalje, i remi bi bio napredak. Čeka nas tim koji se odlično brani, a koji igra drugačije kod kuće. U Lisabonu je bilo teško Barseloni, moramo da odigramo odličan meč, da budemo pažljivi i skromni, ali i organizovani sa razumevanjem njihove igre", rekao je Alegri.

Juventus je drugi u Grupi D sa šest bodova, tri iza Barselone, ali i tri ispred Sportinga, koji je pre dve nedelje teškom mukom savladao 2:1 pod Alpima.

Pobedom u Portugalu "Dama" bi završila posao u Evropi ove jeseni pa bi mogla da se koncentriše na borbu za novi Skudeto, koja će ove sezone biti verovatno najteža u poslednjih nekoliko godina.

"Ovo je sjajan ispit za nas, protiv jednog od najboljih timova Evrope. Znamo koliko su snažni, ali verujemo i u naš kvalitet. Uprkos porazima, naša igra protiv Barselone i Juventusa nas je mnogo naučila o našim vrlinama. Moramo se dobro braniti kao u Torinu, ali i praviti probleme na drugoj polovini terena", kaže trener Sportinga Žorž Žezus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve