Nova vest
Fudbal

Utorak, 31.10.2017.

12:15

"Bio je penal za Partizan, nije faul za slobodni"

Sekretar Sudijske komisije FSS Igor Radojčić smatra da nije postojao faul iz kog je Zoran Tošić doneo pobedu Partizanu proteklog vikenda.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: StarSport

Bambi je postigao sjajan gol iz prekida u 97. minutu u Čačku za trijumf crno-belih nad Borcem sa 2:1.

"Da ne okolišamo, prekršaja nema. Nijedan od igrača koji su bili u duelu nije dotakao loptu, da ju je zakačio ili sklonio bio bi prekršaj za njega. Jedina dilema bila je da li je faul za Borac ili je trebalo igru nastaviti, pošto je bila idealna prilika za kontru, da se dozvoli napad dva na dva. Ili svirati kraj", rekao je Radojičić u analizi za TV Arenasport.

Iz Borca, ali pre svega iz Crvene zvezde, su se žalili na odluke koje je tokom utakmice donosio sudija Novica Anđelovski, a posebno zbog toga što je na pet minuta nadoknade vremena dozvolio da se igra još dva.

"Ukoliko je pokazao pet minuta, u tom periodu može dodatno da produži meč, ako smatra da to vreme nije odgovarajuće iskorišćeno. Viđamo to po Ligi šampiona ili Ligi Evrope. Bilo je ovde još prekida, ulazak doktora, konfrontacija... Sudija ima diskreciono pravo da produži utakmicu. Prekršaj je svirao u 94.58. Dozvolio je da se faul izvede, jer je objašnjavanje potrajalo, a u međuvremenu nije se dva minuta ni igralo", ističe sekretar Sudijske komisije.

Sporan je bio i penal za Partizan nad Jankovićem u 88. minutu, koji Tošić nije iskoristio.

"Igrač Partizana prvi dolazi do lopte. Reakcija igrača Borca je zakasnela, verovatno nema nameru, ali je zakačio fudbalera Partizana po desnoj nozi, postavio mu prepreku, sapleo ga. Ispravna odluka je kazneni udarac. Sudija je ovde pokazao i žuti karton, nije to trebalo da uradi, jer nije obećavajući napad. Dovoljna je bila tehnička mera kazneni udarac", ocenio je Radojčić.

Sporna je bila i jedna situacija u korist Borca, neposredno pre izjednačujućeg gola gosti su tražili faul Filipovića nad Miletićem.

"Sve zavisi od kriterijuma kakav je bio tokom utakmice. Ako je dotad sudija imao kriterijum da ovo nije prekršaj onda je odluka ispravna. Pomoćnik gleda situaciju, imao je dovoljno vremena pre nego što se izveo aut", dodaje predstavnik FSS.

Odluka Sudijske komisije FSS o suđenju Anđelovskog u Čačku bi trebalo da bude doneta narednih dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve