Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 30.10.2017.

16:13

FSS: Muslin više nije selektor, Krstajić v.d.

Slavoljub Muslin zvanično više nije selektor Srbije, pošto je sa njim sporazumno raskinut ugovor, potvrdio je FSS.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

FSS: Muslin više nije selektor, Krstajić v.d.
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Posle niza spekulacija Muslin je napustio klupu 'Orlova', a vršilac dužnosti selektora biće njegov doskorašnji pomoćnik Mladen Krstajić, odlučio je Odbor za hitna pitanja.

Krstajić će ekipu voditi na prijateljskim utakmicama protiv Kine i Južne Koreje u novembru, koje će služiti kao početak priprema za predstojeći Mundijal u Rusiji 2018. godine.

Ovakav epilog izvesno znači da su se dve strane dogovorile o finanijskim detaljima, pošto je u trenutku kada je Muslin odveo ekipu na Svetsko prvenstvo, aktivirana klauzula i njegov ugovor je produžen do juna sledeće godine.

"Fudbalski savez Srbije zahvaljuje se bivšem selektoru 'A' reprezentacije na dobroj saradnji i ostvarenom rezultatu", navodi se u saopštenju Saveza.

Nezvanično, bivšem treneru Crvene zvezde i brojnih evropskih kluba zamerena je loša i neubedljiva igra u finišu kvalifikacija, kao i nepozivanje određenih, pre svega, mladih igrača (Sergej Milinković-Savić, Andrija Živković...).

Očekuje se da obojica, uključujući i mladog golmana Benfike Mileta Svilara, budu na spisku za spomenute utakmice.

U međuvremenu, FSS i dalje traži budućeg selektora – u prvi mah činilo se da će to biti Dragan Stojković Piksi, trener kineskog Gvangdžu R&F, ali je sva prilika da jedan od najboljih i najvećih igrača u istoriji naše zemlje ne želi u ovom trenutku da napravi taj korak, dok se spominju imena i Vladimira Vajsa, bivšeg selektora Slovačke kome je na kraju kvalifikacija istekao ugovor sa FS Gruzije, ali i aktuelnog selektora Crne Gore Ljubiše Tumbakovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

339 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve