Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 30.10.2017.

12:30

Sergej konačno 'Orao', nema Svilara i Živkovića!

Sergej Milinković-Savić konačno je dobio poziv u A reprezentaciju Srbije, a na spisku nisu talentovani fudbaleri Benfike Andrija Živković i Mile Svilar.

Izvor: AK

Autor: AK

Sergej konačno 'Orao', nema Svilara i Živkovića!
Foto: Getty images

Tako je završena jedna od najvećih saga u srpskom fudbalu u poslednje vreme, pred prijateljske utakmice sa Kinom i Južnom Korejom u novembru.

Iako se očekivalo da će Svilar dobiti poziv i tako zvanično postati srpski reprezentativac, pošto ima belgijsko državljanstvo, to se nije desilo, a vršilac dužnosti selektora Mladen Krstajić nije pozvao ni Andriju Živkovića, za kojeg se očekivalo da će biti na spisku novih 'Orlova'.

Na njemu se nalazi Sergej Milinković-Savić, fenomenalni vezista Lacija, koji nije imao mesta u timu Slavoljuba Muslina.

Ako je izostanak spomenutih Svilara i Živkovića nedovoljno iznenađenje, dobili smo još jedno, još manje razumljivo – pozvan je Marko Grujić koji ne igra prvoligaški fudbal već više od godinu dana jer nije u planovima menadžera Liverpula Jirgena Klopa.

Muslin je neposredno pre objavljivanja spiska zvanično raskinuo saradnju sa Fudbalskim savezom Srbije, a dogodilo se nešto verovatno do sada neviđeno u svetu fudbala – spisak igrača za prijateljske utakmice u novembru nije saopštio selektor, nego Fudbalski savez Srbije, neposredno po otkazu

Krstajić će odabrane igrače voditi Kine 10. (Gvangdžu) i Južne Koreje 14. (Ulsan) novembra.

Osim ako FSS u međuvremenu ne imenuje novog selektora, a prethodnih dana mediji su spekulisali o Draganu Stojkoviću Piksiju, Aleksandru Stanojeviću, Ivici Jovanoviću, čak i Robertu Prosinečkom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

182 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve