Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.10.2017.

22:44

Serija A: Guzva na vrhu, novi gol Sergeja za Lacio

Sve vodeće ekipe Serije A zabeležile su pobede u mečevima 10 kola. italijanskog nacionalnog šampionata.

Izvor:

Autor:

Serija A: Guzva na vrhu, novi gol Sergeja za Lacio
Getty images

Sergej Milinković-Savić bio je strelac u trijumfu Lacija u Bolonji 2:1 (2:0), aktuelni šampion Juventus ubedljivo je porazio SPAL na domaćem terenu 4:1 (2:1), a ubedljiv je bio i Milan kao gost Kjevu u Veroni – 4:1 (2:0).

Napoli je posle preokreta savladao Đenou kao gost u Đenovi 3:2 (2:1) i vratio se na prvo mesto na tabeli, Darko Lazović odigrao je svih 90 minuta za domaće, gde je 'prenoćila' ekipa Intera, a Nikola Maksimović presedeo je susret na klupi gostiju.

Do tri boda stigla je i Roma protiv Krotonea, za koju je Aleksandar Kolarov ponovo odigrao ceo meč, a strelac jedinog pogotka bio je Dijego Peroti u desetom minutu iz penala.

Torino Siniše Mihajlovića doživeo je ubedljiv poraz na gostovanju Fiorentini 3:0 (1:0). Adem Ljajić bio je u sastavu gostiju, Vanja Milinković-Savić na klupi, dok je među rezervama domaćih bio Nikola Milenković.

U preostala dva susreta odigrana u sredu, Kaljari je na Sardiniji bio bolji od Beneventa posle drame u nadoknadi 2:1 (1:0), a Udineze je minimalnim rezultatom slavio u gostima protiv Sasuola – 1:0 (1:0).

Na otvaranju dana Atalanta je rutinski pobedila Helas Veronu 3:0 (0:0), a Inter u utorak ekipu Sampdorije – 3:2 (2:0).

'Bjankoselestri' Simonea Inzagija nastavili su sa sjajnim rezultatima, a vodeći gol bio je delo jednog od najtalentovanijih i najboljih srpskih igrača.

Sergej je već u četvrtom minutu iskoristio centaršut Senada Lulića, divno otvorio stopalo na ivici kaznenog i poslao loptu u mrežu. Mogli su gosti već u 20. minutu da dupliraju prednost, ali je Čiro Imobile promašio penal, da bi ga, međutim, samo devet minuta kasnije ispravio Lulić, koji posle pet minuta igre u nastavku postavlja konačan rezultat.

S druge strane, Napolitanci su pogocima Drisa Mertensa u 14. i 30. minutu anulirali vodeći pogodak Abela Tarabta sa starta meča, da bi posle autogola Ervina Zukanovića u 60. najavili novi trijumf. Sve što je Đenoa uspela da uradi do kraja jeste da ublaži poraz preko Armanda Ica.

Nova rutinska tri boda Juventusu doneli su Federiko Bernandeski, Paulo Dinala, Gonsalo Iguain i Huan Kvadrado, dok je jedini pogodak za novog prvoligaša postigao Alesandro Paloski.

Konačno, Milan je uspeo da prekine seriju od četiri susreta bez pobede slavljem nad 'Letećim magarcima'. Suso je pogodio za vođstvo u 36, Cesar šest minuta kasnije pogodio sopstvenu mrežu za 2:0, da bi sve bilo jasno posle gola Hakana Čahanolua posle deset minuta igre u nastavku.

Birsa je u međuvremenu smanjio zaostatak Kjeva, ali je Nikola Kalinić u 65. potvrdio pobedu ekipe Vinčenca Montele.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve