Mihajlović se obrukao: Ko je Ana Frank?

Trener Torina Siniša Mihajlović izjavio je da da ne zna ko je bila Ana Frank, čiji su lik iskoristili navijači Lacija za antisemitske uvrede.

Izvor: B92, Tanjug Italija
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

* Torino večeras u vanrednom kolu Serije A gostuje Fiorentini, a kvota na pobedu ekipe Siniše Mihajlovića je čak 4,80. Pogledajte i ostale kvote kladionice MOZZART za ovaj meč.

Lacijali su izazvali buru jer su koristili nalepnice sa likom Ane Frank u dresu rivala Rome, posle čega je Fudbalski savez Italije odlučio da u narednom kolu sve utakmice krenu minutom ćutanja i čitanjem odlomaka njenog dnevnika.

"Navijači Lacija napali su Anu Frank sa Rominim dresom? Ne znam ništa o tome, ko je Ana Frank?", izjavio je Mihajlović na konferenciji za medije pred duel Torina i Fiorentine, a prenosi Fudbal Italija.

Kada mu je italijanski novinar objasnio da je ona bila jevrejska devojčica koja je pisala dnevnik o svom skrivanju od Nacista tokom Drugog svetskog rata u Amsterdamu, pre nego što je ubijena u koncentracionon logoru, Mihajlović je iznenadio sve rečima da nije čuo za nju.

"Stvarno ne znam, nisam upućen u tu temu, izvinite", dodao je zbunjeni Mihajlović.

Rimski Lacio, za koga je igrao Mihajlović u periodu od 1998. do 2004. godine, odlučio je da zbog ispada svojih navijača svake godine u logor u Aušvic pošalje 200 mladih pristalica kluba kako bi se edukovali na licu mesta.

Inače, navijači Lacija poznati su kao pripadnici političke "desnice", često propagirajući fašizam na tribini stadiona Olimpiko.

strana 1 od 2 idi na stranu