Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.10.2017.

11:28

Partizan nudio sve, a Šuker ni da čuje za Beograd

Davor Šuker, predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske, a nekada igrač Dinama, Reala, Arsenala, bio je velika želja crno-belih, ali je odbio sve izdašne ponude.

Izvor: B92

Autor:B92

Partizan nudio sve, a Šuker ni da čuje za Beograd
Foto: Starsport

Milan Španjić, nekadašnji predsednik Fudbalskog kluba Osijek i čovek koji je potpisao transfer Davora Šukera, prisetio se u intervjuuu "Jutarnjem listu" šta se dešavalo te godine na stadionu "Gradski vrt".

"Za potrebe kluba zadužio sam se menicama firme na čijem sam bio čelu i morali smo hitno nekoga da prodamo kako bismo pokrili taj dug. Šuker je bio najtraženiji, a najviše je zagrizao Hajduk. Čak smo dogovorili obeštećenje od 200.000 nemačkih maraka. To je bilo u zimu 1988./1989, ali oni su u poslednjem trenutku, srećom, odustali. Davor je proleće odigrao na svetskom nivou, bio je najbolji strelac lige, pa smo mogli da biramo. Hajduk se opet javio, ali njih sam odmah "otpilio". Posebno je bio uporan Partizan, koji nam je nudio novi digitalni semafor, reflektore i 200.000 maraka. Davor, međutim, nije hteo ni da čuje za odlazak u Beograd, pa je bilo logično da to bude Dinamo", rekao je Španjić, koji je svojevremeno bio i predsednik predsednik Udruženja klubova Prve lige Jugoslavije.

Šuker je bio prvak sveta u Čileu, pa je njegova cena porasla na 750.000 nemačkih maraka.

"Tadašnji direktor Dinama Velimir Zajec nije želeo da plati bio je ljut i rekao da odustaju. Ali Šuker je bio krupan zalogaj i mi smo to znali. Posao je zaključen u svatovima gde je Šuker bio kum. Ljudi iz Dinama su doneli čekove, pružili smo ruke i sve je bilo rešeno. Drugog dana sam video da su na čekovima lažni serijski brojevi pa sam ja njima dao lažni broj ispisnice. Ne znam da li su hteli da nas preveslaju, ali kasnije su dostavili ispravne čekove", kaže Španjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve