Nova vest
Fudbal

Subota, 21.10.2017.

23:39

'Nula' Napolija i Intera, Sampa napunila Krotone

Fudbaleri Napolija i Intera odigrali su bez golova u derbiju kojim je zatvoren subotnji program devetog kola italijanske serije A.

Izvor: B92

Autor:B92

'Nula' Napolija i Intera, Sampa napunila Krotone
Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images

Dve vodeće ekipe sastale su se u Napulju, ali iako su bile izuzetno ubedljive od početka prvenstva, mreže su ovoga puta mirovale.

Domaćin je bio bolji rival u prvom delu igre, stvorili su nekoliko prilika – Handanović je odbranio udarac Mertensa, da bi potom neprecizni bili Kaljehon i Lorenco Insinje.

Nisu se ni ‘Nerazuri’ samo branili, najbliži pogotku bio je Mauro Ikardi, ali nije uspeo.

Obe ekipe ostale su na svojim pozicijama – Napoli je prvi sa 25 bodova, dva više od Intera, ali će trećeplasirani Juventus u slučaju pobede moći da se primakne jer sada ima 19.

Srpski reprezentativac Nikola Maksimović derbi je gledao sa klupe za rezervne igrače.

Sampdorija je na "Luiđi Ferarisu" dočekala Krotonea, a na kraju su slavili sa čak 5:0 (3:0).

Sve je manje-više bilo jasno nakon 45 minuta, poveli su domaći u trećem minutu preko Ferarija, da bi samo devet minuta kasnije Kvaljarela sa kreča povisio prednost domaće ekipe.

U 39. minutu na 3:0 je povisio Kaprari, postalo je očigledno da će bodovi ostati u Đenovi.

U nastavku, igrao se 71. minut, kada je i najmanje dileme otklonio Lineti, on je na asistenciju Praea povisio prednost domaćina na 4:0.

Konačan rezultat postavio je pet minuta kasnije Kovnacki.

Sampdorija je nakon ovog trijumfa na visokom petom mestu na tabeli, imaju 17 bodova, dok je Krotone sada 16. sa 11 bodova manje od današnjeg rivala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve