Nova vest
Fudbal

Subota, 21.10.2017.

17:26

BL: Petarda Bajera, Borusija ispustila 2:0

Fudbaleri Lajpciga i Bajera iz Leverkuzena ostvarili su pobede, dok je Borusija Dortmund kiksnula na drugoj uzastopnoj utakmici, u 9. kolu Bundeslige.

Izvor: B92

Autor:B92

BL: Petarda Bajera, Borusija ispustila 2:0
Photo by Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images

Borusija je posle poraza u prošlom kolu od Lajpciga odigrala nerešeno u Frankfurtu, iako je imala dva gola viška – 2:2.

''Milioneri'' su posle sat vremena vvodili golovima Sahina u 19. i Filipa u 57. minutu i tada se činilo da će uspešno završiti posao, ali se domaći nisu predavali.

Već u 64. minutu je hrvatski internacionalac Ante Rebić, posle nekoliko opasnih napada, iznudio najstrožu kaznu posle kontakta sa golmanom Romanom Burkijem, koju je sigurno realizovao Aler.

Samo četiri minuta kasnije domaćin je izjednačio – srpski reprezentativac Mijat Gaćinović uposlio je Volfa, ovaj beži čuvarima i pogađa suprotni ugao.

Imali su gosti priliku da izvuku bodove iz Frankfurta, ali je u poslednjem minute Hasebe sa linije skinuo loptu nakon šuta Kagave.

Borusija je ovim remijem zadržala prvo mesto na tabeli Bundeslige sa 20 bodova, jednim više od Lajpciga, dok je Ajntraht sedmi sa 14.

Mijat Gaćinović je ostavio odličan utisak u ekipi Ajntrahta, a na drugoj strani srpski štoper Neven Subotić odigrao je svih 90 minuta.

Najubedljiviji trijumf dana ostvario je Bajer na gostovanju Borusiji Menhendglabahu – 5:1. Gosti su gubili od sedmog minuta golom Džonsona, ali je Leverkuzen u drugom poluvremenu postigao čak pet pogodaka.

Bender je izjednačio na startu nastavka, a onda su ‘Farmaceutima’ ubedljiv trijumf doneli Bejli, Brant, Pohjanpalo i Voland.

Ekipa Lajpciga je u prošlom kolu nanela prvi poraz Dortmundu u sezoni, a je na svom terenu savladala i ekipu Štutgarta. Ovaj meč je završen rezultatom 1:0, a gol odluke postigao je Sabicer u 23. minutu, na asistenciju Vernera.

Minimalnu pobedu, ali u gostima protiv Augsburgta ostvario je i Hanover, rezultatom 2:1. Domaći su dugo vodili golom Gregoriša u 33. minutu, a onda u finišu meča potpuni preokret u režiji dvostrukog strelca Fulkruga, koji je pogađao u 76. i 89. minutu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve