Nova vest
Fudbal

Sreda, 18.10.2017.

20:03

LŠ: Karabag odoleo Atletiku za prvi bod u istoriji

Fudbaleri Karabaga osvojili su prvi bod u Ligi šampiona remijem sa Atletiko Madridom, bez golova na svom terenu.

Izvor: AK

Autor: AK

LŠ: Karabag odoleo Atletiku za prvi bod u istoriji
Foto: EPA/ZURAB KURTSIKIDZE

"Jorgandžije" su samo tri puta zapretile direktno golu Karabaga, a nije im pomogao ni igrač više u Bakuu u poslednjih 15 minuta, nakon isključenja Ndlovua.

Atletiko tako posle tri kola ima samo dva boda u Grupi C, jedan više od Karabaga, a propustio je šansu da se primakne Čelsiju (6) i Romi (4) koji se od 20:45 sastaju u Londonu.

Španci su krenuli agresivno od prvog minuta, ali je realizacija zakazala. Prvu šansu su imali u 27. minutu, kada je Šehić zaustavio šut Karaska, da bi do kraja poluvremena prilike za vođstvo Atletika propustili još Grizman i Himenes, a još jednom je sjajno reagovao golman Karabaga.

Na startu drugog dela "Jorgandžije" uspevaju konačno da pogode mrežu domaćina, ali je Grizman bio u nedozvoljenoj poziciji. Pola sata pre kraja zapretio je i Karabag, Pedro Enrike je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali daleko od gola.

Dvadesetak minuta pre kraja šansu za Kazahstance je imao i Dino Ndlovu, koji je loptu poslao preko gola, da bi pet minuta kasnije dobio drugi žuti karton i završio meč pre njegovog kraja.

Atletiko je pokušao to da kapitalizuje, u 84. minutu Tores je imao šansu, šutirao je glavom ali previsoko, da bi poslednju priliku propustio Grizman u petom minutu nadoknade, lopta je prošla za malo pored desne stative.

Dva tima sastaju se opet za 13 dana u Madridu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve