Nova vest
Fudbal

Nedelja, 15.10.2017.

17:59

"Dobijao sam šest boca vina kad pobedim Liverpul"

Bivši menadžer Mančester Junajteda Luj Van Gal kaže da još uvek ima neke dobre uspomene iz ne tako uspešnog perioda na klupi "Crvenih đavola".

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Getty images

Jedan od takvih je dogovor između njega i predsednika Junajteda Eda Vudvorda kada mu je Vudvord nudio po šest boca vina za svaku pobedu nad Liverpulom.

"Imam odande sjajnih uspomena i moj odnos sa navijačima i osobljem je bio isti takav. Naš predsednik Ed Vudvord mi je obećao šest boca Ribeiro crvenog vina svaki put kad pobedimo LIverpul. Pa, pobedili smo četiri puta tako da imam dosta tih boca", rekao je Van Gal, prenosi Dejli Mejl.

Holanđanin koji je na klupi Junajteda zamenio Dejvida Mojsa 2014. godine proveo je na njoj dve godine. Uz sebe je imao Rajana Gigsa kao asistenta i od "Đavola" su se posle uspešne ere Aleksa Fergusona očekivali stari rezultati. Izostali su, a Van Gal je pre godinu dana zamenjen Murinjom.

To mu je jedna od loših uspomena sa "Old Traforda".

"Kao što sam i sumnjao, njegov prelazak na mesto menadžera Mančester Junajteda uopšte nije prošao 'elegantno', a doveo je do otpuštanja mene sa tog mesta. U principu, Murinjo nije loš tip. On može biti zanimljiv i bio je takav dok mi je bio pomoćni trener. Ali previše često gubi kontrolu nad sobom", rekao je Van Gal.

Holandski stručnjak trenutno radi na televiziji, a Murinjo je njegov pomoćnik bio iz doba dok je vodio Barselonu s kraja devedesetih godina prošlog veka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve