Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.10.2017.

18:00

Goleada na "Karađorđu", treći trijumf "Orlića"

Mladi fudbaleri Srbije savladali su Rusiju 3:2 (2:2) u spektakularnom derbiju Grupe 7 kvalifikacija za U21 Evropsko prvenstvo 2018.

Izvor: AK

Autor: AK

Goleada na
Foto: StarSport

Rusi su dva puta stizali vođstvo "Orlića" na novosadskom "Karađorđu", ali su izabranici Gorana Đorovića ipak stigli do treće uzastopne pobede.

Dvostruki strelac za Srbiju bio je Luka Jović, oba puta na dodavanje Andrije Živkovića, a strelac je bio i Danilo Pantić, iz slobodnog udarca.

Srbija je sada lider grupe sa maksimalnim učinkom iz tri meča, ima dva boda više od Rusije koja ima meč više, te Jermenije koja je odigrala pet.

U sledećem meču "Orlići" gostuju selekciji Austrije, 10. novembra. Austrija iz tri meča ima šest bodova.

Meč u Novom Sadu obeležila je goleada u prvom poluvremena, bukvalno je svaka gol šansa pretvorena u pogodak, pa su se mreže tako tresle četiri puta.

"Orlići" su poveli u 14. minutu sjajnim golom Pantića iz slobodnjaka sa oko 18 metara, da bi Rusi izjednačili preko Žemaletdinova u 26, iskoristivši odbitak posle šuta Malkadzea.

Već u 33. Srbija je opet vodila, Živković je ubacio loptu posle kratkog dodavanja Radonjića izkornera, a Jović sjajno skače na petercu i glavom trese mrežu.

Međutim, tri minuta pre pauze Rusi opet poravnavaju, Gulijev izbacuje Melkadzea samog na Radunovića, a on ovu situaciju rešava dijagonalom po zemlji.

Srbija je bila bolja i u drugom poluvremenu, te tu igru krunisala trećim golom, pobedonosnim, koji je Jović postigao posle još jedna kombinacije Radonjića i Živkovića, koji je opet odigrao odličan završni pas.

Rusi su u završnici imali dve dobre šanse za treće iznenađenje, Jović priliku za het-trik, ali je na kraju ostalo 3:2 za Srbiju.

Uživo:

90' Kraj! Treća uzastopna pobeda Srbije za prvo mesto u Grupi 7.

79' Žestok pritisak gostiju, novi dobar šut ka golu Srbije, ali je Radunović raspoložen između stativa Srbije.

71' Brz napad Rusa, stvorili su višak ispred kaznenog prostora Srbije, ali su prekombinovali.

60' GOOOOOL! Sjajan kontranapad Srbije posle lošeg kornera gostiju, Radonjić je pokrenuo akciju, prosledio loptu do Živkovića koji je poslao pas u prazan prostor u srce kaznenog, a Luka Jović postiže drugi gol na meču. Srbija vodi 3:2!

58' Opasan šut Žiguljeva, odlična intervencija Radunovića.

51' Srbija konkretnija i na startu drugog poluvremena, ali Rusija uspešno odoleva atacima "Orlića".

44' Zamalo preokret Rusije, opet je Melkadze imao šansu, pogrešio je Jovanović, ali Milenković uspeva da izblokira udarac Rusa i spreči treći gol rivala.

42' GOOOOOL! Loše su "Orlići" ispratili Georgija Melkadzea, napadač Rusije izlazi sam na Radunovića i dijagonalom po zemlji trese mrežu našeg tima. Rusija je izjednačila na 2:2!

33' GOOOOOL! Radonjić nije centrirao iz kornera, dodao je loptu do Živkovića koji je odmah "diže" na peterac, gde sjajno skače Luka Jović i glavom postiže drugi gol u mladoj selekciji. Srbija vodi 2:1!

26' GOOOOOL! Melkadze snažno šutira sa distance, Radunović brane, ali se lopta odbija do Timur Žemaletdinov koji trese mrežu "Orlića". Rusija je izjednačila na 1:1!

16' Kontranapad Srbije, Radonjić je "vukao" loptu do kaznenog prostora, a onda ju je odložio na desnu stranu do Živkovića. Krilni igrač Benfike se "namešta" na levu nogu, šutira po zemlji, ali slabo, pa lako brani Mitruškin.

15' GOOOOOL! Sjajan gol iz slobodnog udarca postigao je Danilo Pantić, sa oko 18 metara je prebacio živi zid, a lopta se od stativu odbila u mrežu. Srbija vodi 1:0!

8' Dobar prodor Radonjića po levoj strani, stigao je do peterca, ali nije uspeo da proigra saigrače u sredini kaznenog prostora.

5' Miran početak meča, ali i prva briga za Đorovića, povredio se Danilo Pantić, stradala mu je arkada.

Grupa 7:
Srbija - Rusija 3:2 (2:2)
Jermenija - Austrija 0:5 (0:0)
Gibraltar - Makedonija 1:0 (0:0)

Tabela:
1. Srbija U21 3 3 0 0 9:2 9

2. Rusija U21 4 2 1 1 6:3 7
3. Armenija U21 5 2 1 2 4:8 7
4. Austrija U21 3 2 0 1 8:1 6
5. Gibraltar U21 6 1 0 5 1:14 3
6. Makedonija U21 3 1 0 2 3:3 3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve