Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 09.10.2017.

20:30

Zlatna lopta: Mbape najmlađi kandidat u istoriji

Prestižni list "Frans fudbal" (France Football) objavio je listu od 30 kandidata za nagradu "Zlatna lopta" za najboljeg igrača godine.

Izvor: AK

Autor: AK

Zlatna lopta: Mbape najmlađi kandidat u istoriji
Foto: Getty images

Posle desetogodišnje vladavine Kristijana Ronalda i Lionela Mesija očekuje se konačno neki novi laureat.

Među 30 spektakularnih imena pažnju je posebno privukao Kilijan Mbape, jer je 18-godišnji napadač Pari Sen Žermena najmlađi kandidat u istoriji ove nagrade.

Retko se pojavi igrač mlađi od 23-24 godine na užem spisku kandidata, tako mladi nisu uspevali da se probiju ni veličine poput Tjerija Anrija, Andrija Ševčenka, Zlatana Ibrahimovića.

Srbija opet nema predstavnika u ovoj eliti, a od zemalja iz regiona tu su Edin Džeko (BiH), Luka Modrić (Hrvatska) i Jan Oblak (Slovenija).

Najviše "predstavnika" od klubova ima Real Madrid – sedmoricu, PSŽ trojicu igrača, a vicešampion Evrope Juventus samo dvojicu, kao i Barselona.

Što se tiče zemalja, lider je Francuska sa četvoricom igrača, dok po trojicu imaju Španija, Italija i Brazil. "Titulu" brani Ronaldo, a novi najbolji igrač sveta biće proglašen na ceremoniji u Londonu krajem oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve