Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 09.10.2017.

20:15

Kramarić odveo Hrvatsku u baraž za SP!

Fudbalska reprezentacija Hrvatske uspela je da se plasira u baraž za Svetsko prvenstvo, pošto su na gostovanju pobedili Ukrajinu sa 2:0.

Izvor: PT

Autor: PT

Kramarić odveo Hrvatsku u baraž za SP!
Getty Images

U poslednjem kolu grupe I, selekcijama Hrvatske i Ukrajine bile su potrebne pobede kako bi se sigurno plasirale u plej-of.

Posle prvog poluvremena u kojem je dominirala Ukrajina, usledio je potpuno potop domaćih igrača, što su "Kockasti" iskoristili i postigli dva pogotka.

Luka Modrić i Ivan Rakitić su se ispostavili kao ključni igrači jer su njihove lopte ka Kramariću bile laserski precizne.

Napadač Hofenhajma je prvo u 62. minutu sjajnim udarcem glavom savladao Pjatova, a potom je i osam minuta kasnije poslao loptu iz njegovih leđa.

Hrvatska je ovim trijumfom zadražala drugu poziciju, dok je prva pripala Islandu koji je kod kuće pobedio tzv. Kosovo sa 2:0.

Pre meča bilo je mnogo kalkulacija kako bi Hrvatska mogla da se plasira u baraž za Svetsko prvenstvo, a ona "najjednostavnija" bila je pobeda u Kijevu. Izabranici Zlatka Dalića, koji je debitovao na klupi Hrvatske uspešno je odolela napadima u prvom poluvremnu, a potom u drugom uzvratila udarac.

Vest dana je da se Srbija plasirala direktno na Svetsko prvenstvo! Opširnije, OVDE.

Tokom prvog poluvremena gledali smo dominaciju reprezentacije Ukrajine i gotovo da je gol "visio u vazduhu". Možda i najbolju šansu propustio je Jevhen Konopljanka, koji je na asistenciju Jarmolenka šutirao malo pored gola.

Trgli su se Hrvati u nastavku utakmice i zaigrali mnogo bolje. Najvažniji trenutak meča desio se u 62. minutu kada je Modrić "laserski preciznim" pasem pronašao Kramarića, a ovaj odličnim udarcem glavom savladao Pjatova.

Samo osam minuta kasnije Rakitić je poslao odličan pâs ka napadaču Hofenhajma, a ovaj samo postavio stopalo i postigao drugi gol. Do kraja meča nije bilo prilika, pa je Hrvatska zasluženo u plej-ofu.

U ostalim utakmicama grupe I, Island je kod kuće pobedio Kosovo sa 2:0 (Sigurdson 40, Gudmundson 68) i tako obezbedio direktan plasman na SP, dok su u rezultatskim nebitnom meču Finska i Turska odigrali 2:2.

II poluvreme

KRAJ Do kraja meča nije bilo većih promena pa se Hrvatska zasluženo našla u baražu za Svetsko prvenstvo, dok će Ukrajina propustiti šansu da se plasira na Mundijal.

85' Ukrajina igra očajno u nastavku utakmice. Hrvatska polako privodi utakmicu kraju.

70' GOOOOOL, ponovo je strelac Kramarić! Milan Badelj poslao je perfektnu loptu ka Rakitiću, a ovaj iz prve poslao pâs prema Kramariću kojem nije bilo teško da savlada Pjatova.

62' GOOOOOOOL, Andrej Kramarić! Luka Modrić je poslao perfektan centaršut, a Kramarić sjajnim pogotkom glavom poslao loptu iza leđa golmana Pjatova.

59' Perišić je mogao mnogi bolji pâs da pošalje ka Kramariću koji je bio sâm unutar šesnaesterca. Međutim, Pjatov je odlično anticipirao i prvi došao do lopte.

54' Hrvatska je bolje krenula u nastavku utakmice. Opet je radila veza Perišić-Mandžukić, s tim što napadač Juventusa nije uspeo da dođe do lopte, pa je dosuđen korner.

45' Krenulo je drugo poluvreme u Ukrajini. Kako stvari stoje nijedna od ove dve reprezentacije u ovakvom stanju ne ide u baraž za Svetsko prvenstvo. Trebalo bi da očekujemo da se reprezentacije otvore u nastavku.

I poluvreme

POLUVREME Hrvatska je bila u podređenom položaju tokom većeg dela prvog poluvremena. Ipak, Ukrajina nije uspela da iskoristi prilike pa se na pauzu odlazi bez golova.

44' Pred kraj poluvremena Hrvatske se oslobodila pritiska i sada igra dosta bolje. Ukrajina je sada u podređenom položaju.

ISLAND - Loše vesti stižu sa Islanda za Ukrajinu i Hrvatsku. Domaći igraču su poveli protiv tzv. Kosova (1:0). To znači da Ukrajinci i Hrvati nikako ne mogu do prvog mesta u grupi.

36' Novi šut Stepanenka. udarac nije bio uopšte nimalo naivan, ali ovoga puta Subašić je bio siguran.

32' Nova prilika za Ukrajinu! Jarmolenko je sjajno centrirao, a Konopljanka glavom šutirao malo pored gola. Gol "visi u vazduhu" jer fudbaleri Hrvatske igraju dosta slabo.

30' Nova velika prilika za Ukrajinu. Stepanenko je odlično šutirao 20-tak metara, a lopta je prozujala malo pored leve stative.

23' Danijel Subašić delovao je veoma nesigurno posle pokušaja Rakitskog. Ukrajinski štoper je šutriao sa nekih 25 metara, a golmanu Monaka umalo lopta da prođe "kroz šake".

20' Jevhen Konopljanka pravi dosta problema Domagoju Vidi na levoj strani ukrajinskog napada. Pitanje je vremena kada će Ukrajina napraviti neku bolju šansu.

17' Luka Modrić poslao je loptu ka Domagoju Vidi koji je neprecizno šutirao iz dobre pozicije. Igra se veoma čvrsto, a Hrvatska pokušava iz kontra-napada.

10' Posle nekolikuo uvodnih napada gostiju, Ukrajina preuzima primat i većinom je lopta u njihovim nogama.

1' Odmah u prvom minutu utakmice Hrvatska je imala solidnu priliku. Perišić je centrirao, a Mandžukić glavom poslao loptu malo iznad prečke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve