Nova vest
Fudbal

Subota, 07.10.2017.

09:44

"Gruzija je najvažnija utakmica u mojoj karijeri"

Vezista "Orlova" Nemanja Matić rekao je posle poraza od Austrije da je tim odigrao taktički nezrelo, što je na selektoru da analizira.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Getty images

Srbija je prvi poraz u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji doživela od Austrije u pretposlednjem kolu, 3:2, ali više brine način na koji je srpska ekipa nadigrana.

"Zaista ništa nije funkcionisalo, dosta smo slabo igrali, pravili su nam dosta problema i lako stvarali šanse. Moram da kažem da su zasluženo pobedili. Nadali smo se da možemo da se plasiramo ovde na stadionu pred ovoliko naših ljudi, ali ta želja nam se nije ispunila. Ne mogu da kažem da svako od nas nije dao sve od sebe. Taktički je to bilo nezrelo sa naše strane. Na selektoru je da to izanalizira, da vidi gde smo grešili i zašto nismo igrali dobro", rekao je Matić posle poraza od Austrije.

On dodaje da Srbija i dalje može sa prvog mesta grupe D u Rusiju, ali je pobeda nad Gruzijom kod kuće sada pod moranjem jer će i Velšani i Irci u međusobnom duelu dati sve da ne odigraju nerešeno.

"Na početku ovih kvalifikacija sam rekao da je najbitnije kada se crta podvuče na kraju da budemo u Rusiji kao prvi ili kroz baraž nije bitno, bitno je da budemo tamo, ali imamo priliku da idemo direktno", kaže Matić.

Od Gruzije po njegovom mišljenju ne treba zazirati. Mada joj treba prići sa dozom poštovanja, tog poštovanja ne treba imati previše, a Matić očekuje da samo jedna ekipa može da pobedi.

"Svakoj utakmici treba prići sa dozom poštovanja ali ne preterano. Mislim da Gruzija zna da igra dobar fudbal i zna da iznenadi što smo videli u nekoliko utakmica u ovim kvalifikacijama. Znate da smo i tamo jako teško pobedili, vodili su 1:0 imali i šansu za 2:0, ali smo svojim kvalitetom to preokrenuli. Očekujem dobru utakmicu, ali će u ponedeljak postojati samo jedna ekipa koja će moći da pobedi tu".

On napominje da je ekipa znala šta je očekuje u Beču i da će Austrijanci biti motivisani. Momci sa ovih prostora su dali maksimum svojih mogućnosti. Jedan od njih, Marko Arnautović je i postigao gol u 76. minutu.

"Nemamo mnogo vremena da žalimo jer nas u ponedeljak očekuje najvažnija utakmica, da kažem za mene, najvažnija utakmica u mojoj karijeri", ističe Matić.

Na utakmici između Srbije i Austrije je bio i menadžer Mančester Junajteda Žoze Murinjo. Matić kaže da je znao da će Murinjo doći i da mu to nije bio prvi put da prati srpski nacionalni tim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve