Nova vest
Fudbal

Petak, 06.10.2017.

23:14

Hrvati zakomplikovali, zavise od tzv. Kosova

Fudbaleri Islanda ubedljivo su pobedili Tursku sa 3:0 u pretposlednjem meču grupe I, dok su "Kockasti" odigrali nerešeno protiv Finske 1:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Hrvati zakomplikovali, zavise od tzv. Kosova
Getty images

Hrvati su pobedom mogli da ostanu ispred Islanda, ali su na Rujevici kiksirali u 90. minutu. Finska je igrala "bunker" koji je probio Mario Mandžukić u 57. minutu.

Luka Modrić je oduzeo loptu na svojoj polovini i povukao kontru, lopta je "štiklom" Kramarića došla do Pivarića, Mandžo je iskoristio njegovu asistenciju i Hrvatima je sve išlo na ruku u tom trenutku.

Hrvatska se potom povukla što je dalo Fincima samopouzdanje da nekoliko puta napadnu gol Subašića. Svoju šansu su iskoristili u 90. minutu preko Pirija Soirija za izjednačenje.

Ovako, Hrvatska mora da se nada porazu Islanda od tzv Kosova na svom terenu u poslednjem kolu i da pobedi Ukrajinu. U suprotnom, direktno u Rusiju ide Island, a Hrvati možda ni u baraž jer Ukrajina ima isti broj bodova, 17.

Island je u svom meču bio ubedljiv protiv Turske u meču kojim je možda overio plasman na Svetsko prvenstvo. Već u prvom poluvremenu su imali prednost od 2:0 golovima Gudmundsona i Bjarnasona iz 32. odnosno 39. minuta, da bi Turke u drugom delu dotukao Arnason u 50. minutu.

Island je preokrenuo stanje na tabeli i pred poslednje kolo ima najviše šansi da se plasira na najjaču fudbalsku smotru sledeće godine.

U preostaloj utakmici ove grupe Ukrajina je pobedila tzv. Kosovo sa 2:0 golovima Pakarade (autogol) iz 50. i Jarmolenka iz 87. minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve