Nova vest
Fudbal

Petak, 06.10.2017.

11:00

Srbija je pre 9 godina osvojila Beč za 25 minuta

Fudbaleri Srbije gostuju u petak u Beču posle devet godina, a uoči možda i meča godine mnogi se nadaju reprizi 2008.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Srbija je pre 9 godina osvojila Beč za 25 minuta
Foto: Getty images

Tada su “Orlovi” na putu ka poslednjem učešću na nekom velikom takmičenju, takođe Svetskom prvenstvu, slavili na “Ernst Hapelu” 3:1, jednu od ključnih pobeda u borbi za Mundijal 2010.

Tim Radomira Antića razbio je domaćina za svega 25 minuta odigravši jedno od najboljih poluvremena u novijoj istoriji naše reprezentacije.

Golove za Srbiju postigli su Miloš Krasić u 15, Milan Jovanović u 18. i Ivan Obradović u 24. minutu. Jedini gol za domaću selekciju postigao je Mark Janko u 80. minutu igre.

Iz tog tima u petak za novi okršaj u Beču opet konkuriše Obradović, a osim njega tu su još dvojica igrača iz pomenute generacije, takođe defanzivci – Branislav Ivanović i Aleksandar Kolarov.

Tog oktobra Antić je na teren izveo ofanzivan sastav sa trojicom napadača u ekipi: Stojković – Ivanović, Vidić, Luković, Obradović – Stanković, Krasić, Milijaš – Jovanović, Pantelić, Žigić.

Sada se može očekivati slična taktika Muslina, sa izuzetno ofanzivnom bekovima bukvalno kao veznim igračima, te Tadićem i Ljajićem uz najisturenijeg Mitrovića.

Pre devet godina Beč nam je bio talija za Mundijal, zašto se istorija ne bi ponovila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve