Levandovski sâm kao cela Srbija i Crna Gora

Ko se seća kvalifikacija za Mundijal u Nemačkoj 2006. godine zna koliko je teško za jedne kvalifikacije postići više od 15 golova.

MLJIzvor: B92
Podeli
Printscreen Twitter / UEFA
Printscreen Twitter / UEFA

Samo gol više od toga postigla je čitava reprezentacija Srbije i Crne Gore u istorijskom pohodu na Mundijal 2006. na koji je otišla sa samo jednim primljenim golom u kvalifikacijama.

Podsećanja radi, Španija koja je iza naše reprezentacije završila kao drugoplasirana postigla je 19 golova a primila tri.

Sâm Robert Levandovski je u ovim kvalifikacijama do sada postigao neverovatnih 15 golova za Poljsku i za sada oborio rekord Kristijana Ronalda (14) koji još ima dve utakmice da ponovo preuzme vodeće mesto na listi strelaca u kvalifikacijama.

Mesto sa Ronaldom na brojci 14 deli i Predrag Mijatović koji je veliki uspeh ostvario u kvalifikacijama za Mundijal u Francuskoj 1998. godine, a Levandovski je bio odličan i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Tokom kvalifikacija za prethodno prvenstvo Evrope je dao 13 golova, koliko i Dejvid Hili iz Severne Irske u kvalifikacijama za Euro 2008.

Fudbal

strana 1 od 2 idi na stranu