Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.10.2017.

20:40

Poljska pregazila Jermeniju, Levandovski legenda

Reprezentacija Poljske je pobedila Jermeniju sa 6:1 u devetom kolu grupe E kvalifiakcija za Mundijal u Rusiji.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Poljska pregazila Jermeniju, Levandovski legenda
Getty images

Poljaci su bili više nego ubedljivi, a Robert Levandovski je ušao u legendu svog nacionalnog tima.

Levandovski je het-trikom uspeo da postane najbolji strelac u istoriji nacionalnog tima Poljske sa 50 golova i prestigao je Vlodeka Lubanskog na večnoj listi strelaca za dva pogotka.

Ono što je možda još važnije za Poljake, ukoliko Crna Gora i Danska odigraju bez pobednika, Poljaci su i definitivno obezbedili plasman u Rusiju jer imaju po šest bodova više od Crnogoraca i Danaca.

Prvi gol za Poljsku je dao Kamil Grosicki već u drugom minutu. Posle centaršuta Piščeka strelac gola je ušao iz drugog plana i pogodio iz stopostotne šanse. Usledila su dva gola Levandovskog u 18. i 25 kojima je trasirana sigurna pobeda.

Levandovski je prvo pogodio iz slobodnog udarca, a onda je iskoristio katastrofalnu grešku odbrane Jermenije i indirektan udarac posle vraćanja lopte golmanu nogom. Iz neposredne blizine golu napadaču Bajerna nije bilo teško da po drugi put zatrese mrežu.

Kakvu takvu nadu je Jermenima pružio Hambardžumjan do odlaska na pauzu golom glavom posle kornera, ali je Poljska u istom ritmu nastavila i u drugom delu. Na 4:1 je povisio Jakub Blaščikovski u 58. minutu, Levandovski je šest minuta kasnije kompletirao het-trik zaboravljen na drugoj stativi posle ubacivanja lopte u peterac, a konačan rezultat 6:1 je postavio Volski pred nadoknadu vremena.

Razloga za zabrinutost igrom Poljaka imaju Crnogorci koji moraju da pobede Dansku da bi u poslednjem kolu u Poljskoj odlučivali o prolasku dalje. Imaju istu gol razliku kao i Danci sa kojima igraju u četvrtak uveče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve