Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.10.2017.

16:13

"Mesi poludi kada ne dobije loptu"

Bivši fudbaler Barselone Ćavi Ernandes otkrio je nezgodnu stranu ličnosti jednog od najboljih igrača svih vremena Lionela Mesija.

Izvor: B92

Autor:B92

Alex Caparros/Getty images

Ernandes i Mesi su sa Barselonom osvojili sedam titula u LaLigi, četiri Lige šampiona i pregršt drugih trofeja dok Ćavi pre dve godine nije otišao u Al Sad.

Mesi se posle odlaska Nejmara u Pari Sen Žermen ovog leta našao pod većim pritiskom nego inače.

I dok je Nejmar bio tu, Mesi je bio prva napadačka opcija Barse, a ni mnoge druge velike zvezde nisu dugo opstajale kao deo "Blaugrane".

Ćavi za Sport kaže da kako u Argentini, tako i u Barsi moraju da mu daju loptu da ne bi gubio konce igre.

"Barselona i Argentina ne mogu da dozvole da prođe deset minuta u dodavanju lopte, a da Mesi ne takne loptu. Meso mora da bude uključen u utakmicu. On mora da bude tamo gde se na terenu stvari događaju i gde je lopta", kaže Ćavi.

Legenda Barselone kaže da se u suprotnom Mesi strašno nervira.

"On poludi kada ne pipne loptu pet minuta, morate ga dovesti tu gde je lopta da bi učestvovao u igri", kaže Ćavi.

Mesi je često predmet kritika zbog izostanka rezultata s Argentinom, iako "Gaučosi" stalno ulaze u najuži krug favorita. Ćavi smatra da Argentinci mogu da osvoje Mundijal u Rusiji.

"Tačno je da su u teškoj situaciji u južnoameričkim kvalifikacijama, ali svi se slažemo da ako se kvalifikuju opet postaju jedan od favorita za osvajanje Svetskog prvenstva. Zbog igrača koje imaju, ali i zato što mislim da su napravili pravi izbor za mesto trenera (Sampaoli)", rekao je Ćavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve