Rukavina: Fudbal će dosta trpeti zbog Barselone

Fudbaler Viljareala Antonio Rukavina rekao je da u njegovoj ekipi nema podele među igračima oko pitanja nezavisnosti Katalonije.

SMIzvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

On je dodao da je ta tema osetljiva za saigrače iz te španske pokrajine.

"Ja sam baš iz mesta 250 kilometara udaljenom do Barselone i sigurno ne osećam baš sve što se dešava kao oni koji žive tamo. Imam dosta saigrača, njih petoricu, šestoricu koji su Katalonci i mogu kroz razgovor da vidim da je to za njih škakljivo pitanje. Nije baš prijatno za razgovor ili nešto da ih pitaš. S druge strane, vidim kako razmišljaju oni koji su Španci, za njih je to van pameti, to je za njih Španija, dok Katalonci žele da to bude posebna država", rekao je Rukavina.

"Kod mene u ekipi nema podela za sada, a ne verujem ni da će ih biti", dodao je on.

Katalonija je u nedelju organizovala referendum o nezavisnosti, što je izazvalo velike sukobe gradjana i španske policije, u kojima je bilo više stotina povredjenih.

"Mi se u ekipi više šalimo, razmenjujemo poruke preko grupnog četa, prepucavanja... Jedino što pravi pritisak u javnosti je (Djerar) Pike, koji odavno to radi. Ne mogu ja da komentarišem da li to treba tako ili ne... Čovek ima pravo da se izjasni", rekao je Rukavina.

Srpski reprezentativac je kazao da politika i sport ne bi trebalo da se mešaju, ali da to toga ipak dolazi.

"Sve je to politika. Dosta će trpeti i fudbal, zbog naravno Barselone, i tu ne mislim samo na špansku liga, već i Evropu.Politika i sport ne bi trebalo da se mešaju. Ipak, videli smo u nedelju na utakmici Barselona - Las Palmas da je fudbal još jednom platio danak politici", zaključio je on.

Fudbal

Lopetegi: Pike je motivisan

Selektor Španije Hulen Lopetegi rekao je da je Đerar Pike motivisan za nastupe u državnom timu, uprkos tome što je podržao referendum za nezavisnost Katalonije.

Fudbal utorak 3.10. 19:12 Komentara: 4
strana 1 od 2 idi na stranu