Venger: Biće teško ako Barsa uđe u Premijer ligu

Menadžer Arsenala Arsen Venger rekao je da će "za sve biti teško" ako Barselona napusti špansko prvenstvo i pređe u Premijer ligu, preneo je danas Skaj.

SMIzvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Predsednik Barselone Đozep Marija Bartomeu rekao je u ponedeljak da bi Barselona mogla da napusti špansko prvenstvo ako Katalonija proglasi nezavisnost.

Fudbalski klub Barselona priključio se generalnom štrajku, posle referenduma koji je održan u nedelju. Prema katalonskim vlastima za "da" na referendumu na pitanje "da li želite nezavisnu državu u obliku republike", izjasnilo se 90 odsto glasača. Izlaznost je bila 42,3 odsto. Ustavni sud Španije proglasio je referendum nelegalnim.

"Ako Barselona želi da se priključi Premijer ligi, to će svima dodatno otežati stvari. To je zanimljivo i biće incidenata u sportskom smislu, pošto je Barselona politički klub. Biće interesantno videti kako bi odgovorili na igru u našem šampionatu. Imamo dovoljno klubova (20), ali ako želite da povećate na 24, pre španskih moramo da pozovemo škotske klubove", naveo je Venger.

Engleska fudbalska liga je razmatrala mogućnost da se škotski klubovi Rendžers i Seltik uključe u njen sistem.

Fudbal

Lopetegi: Pike je motivisan

Selektor Španije Hulen Lopetegi rekao je da je Đerar Pike motivisan za nastupe u državnom timu, uprkos tome što je podržao referendum za nezavisnost Katalonije.

Fudbal utorak 3.10. 19:12 Komentara: 4
strana 1 od 2 idi na stranu