Sprečen teroristički napad kod stadiona PSŽ!

Francuska policija sprečila je teroristički bombaški napad kod stadiona PSŽ, na dan fudbalske utakmice u subotu.

AKIzvor: B92 Francuska
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

* Ovo je drugi put u poslednjih godinu i po da je meta terorističkog napada bio stadion u Parizu. U februaru 2016. bombaši samoubice su usmrtili tri osobe u blizini "Stad d'Fransa", tokom duela Francuske i Nemačke u predgrađu Sen Deni. Tokom te večeri dogodilo se još pet napada u kojima je pogidnulo više od 150 ljudi.

Kako prenose mediji, u blizini "Parka prinčeva" je nekoliko sati uoči utakmice PSŽ – Bordo pronađena eksplozivna naprava.

Bomba u blizini objekta na kojoj se u popodnevnim satima našlo više od 50.000 ljudi se sastojala od četiri gasna cilindra potopljena u benzin, povezana na detonator preko mobilnog telefona.

Pronašao ju je jedan lokalni stanar u obližnjoj ulici i obavestio policiju, oko 4:30 časova. Policija je uhapsila pet osoba na licu mesta, uključujući ženu povezanu sa radikalnim islamističkim pokretima.

Od petoro uhapšenih jedna osoba je bila poznata policiji i trebalo je da bude pod nadzorom. Policija pretpostavlja da im je izmakla zahvaljujući prijatelju koji liči na njega.

"Kada pratite nekoga, uvek postoji osoba koja je spremna da pomogne dotičnoj. To pokazuje koliko je visok nivo opasnosti u Francuskoj", rekao je francuski ministar unutrašnjih poslaova Žerar Kolomb.

On je otkrio da je francuska policija sprečila čak 12 terorističkih napada širom zemlje od početka godine.

Fudbal

Lopetegi: Pike je motivisan

Selektor Španije Hulen Lopetegi rekao je da je Đerar Pike motivisan za nastupe u državnom timu, uprkos tome što je podržao referendum za nezavisnost Katalonije.

Fudbal utorak 3.10. 19:12 Komentara: 4
strana 1 od 2 idi na stranu