Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 02.10.2017.

13:20

Muslin: Rasterećenost Austrije – mač s dve oštrice

Selektor Srbije Slavoljub Muslin rekao je da očekuje tešku utakmicu protiv Austrije, ali da će ekipa ići na pobedu kojom bi overila plasman na Mundijal.

Izvor: B92

Autor:B92

Muslin: Rasterećenost Austrije – mač s dve oštrice
Starsportphoto

Srbija gostuje Austriji u petak od 20.45 i, ukoliko trijumfuje, matematički će obezbediti plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

’Orlovi’ drže prvo mesto u grupi D sa 18 bodova, četiri više od drugoplasiranog Velsa, a ostalo je da se odigraju još dva susreta.

"Austrija je od svih rivala iz grupe najkvalitetnija. U Beogradu su stvorili najviše šansi, iako smo ih dobili. Kao i do sada, svaka prva sledeća utakmica je najvažnija. Možda rezultat iz Gruzije bude povoljan za nas, ako se slučajno nešto desi, imamo meč sa Gruzijom u Beogradu. Imamo pravo na grešku, ali se nadam da je nećemo napraviti. Svakako idemo na pobedu, kao u svakom duelu. Pokušaćemo sve da rešimo u Beču – Austrija nema motivaciju i to može da bude mač sa dve oštrice jer nemaju šta da izgube. Sigurno je da će želeti da se pokažu pred svojim navijačima", rekao je Muslin.

Pred odlučujuće borbe selektor Srbije ima nedoumica oko sastava.

"Imamo nekoliko kadrovskih problema – Spajić je otpao u poslednjem trenutku, Jagoš ima povredu od Irske, neće ni on igrati. Zato sam pozvao više odbrambenih igrača, nadam se da neće biti drugih otkaza. Momci su dobro raspoloženi u dobrom fizičkom stanju. Nadam se da ćemo kvalifikacije uspešno završiti i kvalifikovati se za Mundijal u Rusiji".

On očekuje veliku podršku u Beču u kojem ima mnogo srpskih državljana.

"Sigurno će biti više naših navijača, ali to ne osigurava pobedu. U Irskoj smo pobedili, iako je bilo mnogo manje naših pristalica. Momci znaju šta ih čeka i siguran sam da će dati sve od sebe. Ozbiljno shvataju protivnika i pristupaju meču", zaključio je Muslin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve