Nova vest
Fudbal

Nedelja, 01.10.2017.

10:59

Del Pjero i Trezege, momci kojima je tim bio bitan

Od dvojice nekadašnjih igrača Juventusa štošta bi mlađe fudbalske zvezde mogle da nauče.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Del Pjero i Trezege, momci kojima je tim bio bitan
Getty images

U žiži javnosti je poslednjih dana bila svađa između Edinsona Kavanija i Brazilca Nejmara oko izvođenja jedanaesterca protiv Liona.

Slična situacija samo sa mnogo većim ulogom svojevremeno je zadesila i Alesandra Del Pjera i Davida Trezegea.

Devet leta unazad, 2008. godine Trezege i Del Pjero su zajedno bili u konkurenciji za Zlatnu kopačku Serije A. Jedna utakmica do kraja, obojica po 19 golova.

Šampion Inter u tom trenutku i Roma su bili ispred, Juve je bio treći. Igra za "kopačku" je bila jedino priznanje. Od prvog sudijskog zvižduka na utakmici protiv Sampdorije do prvog gola prošlo je šest minuta.

Del Pjero je pogodio i imao gol više od Trezegea. Nije mnogo prošlo, a "Pinturikio" je iznudio penal. Trebalo je i da ga izvede, ali je umesto toga naložio Trezegeu da šutira. Francuz je šutirao i izjednačio se sa klupskim drugom po broju golova.

Drugo poluvreme, drugi penal za Juve. Ovog puta je Trezege mislio da je Del Pjero zaslužio da izvede penal. Ovaj je to učinio, dao još jedan gol i uspeo da osvoji "Zlatnu kopačku" sa 21 golom.

Ego niti jednom od njih dvojice nije smetao, bitna je bila pobeda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve