Nova vest
Fudbal

Petak, 29.09.2017.

10:31

Borjan: Spasle me stative, ali...

Golman fudbalera Crvene zvezde Milan Borjan rekao je da je njegova ekipa pokazala karakter u utakmici i pobedi protiv Kelna u Ligi Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Borjan: Spasle me stative, ali...
Photo by Lukas Schulze/Bongarts/Getty Images

Borjan je istakao da su ga u tom duelu, pored dobre igre saigrača u odbrani, spasile i stative.

Fudbaleri Zvezde pobedili su Keln sa 1:0 golom Ričmonda Boaćija i ostvarili prvu pobedu u Grupi H. Crveno-beli su drugi u grupi sa četiri boda, dva manje od Arsenala, tri više od BATE Borisova i četiri od Kelna.

"Toliko godina se čekalo da se Keln pobedi, ova generacija je to uspela da uradi. Pokazali smo karakter i osvojili tri boda. Spasile su me stative, ali i cela ekipa je odigrala odlično u odbrani. Trebalo je da rešimo utakmicu u prvom poluvremenu. Pobedu posvećujem navijačima koji su došli da nas podrže", rekao je Borjan novinarima u Kelnu.

U trećem kolu 19. oktobra Zvezda će dočekati Arsenal.

"Biće teška utakmica, ali igramo kući pred svojim navijačima, trebalo bi da budemo optimisti, da pobedimo i obezbedimo u drugu fazu", naveo je golman crveno-belih.

On je naveo da ga je tokom večerašnje utakmice bolela ruka i da je osećao bol pri svakom dodiru sa loptom.

"Sve je ispalo kako treba, nismo primili gol, odbrana je obavila dobar posao, hvala njima što su se dobro borili. Poslednjih 10 minuta smo pokušavali da ne primimo gol i da osvojimo tri boda. Na neki način ušli smo u istoriju što je mnogo važno za sve nas, treba ovako da nastavimo", rekao je Borjan.

Strelac jedinog gola bio je Ričmond Boaći.

"Hvala svemogućem bogu, ništa nisam bez njega, hvala porodici i ovoj neverovatnoj grupi igrača. Hvala trenerima i navijačima, bez njih smo niko, došli su u Keln, drago mi je zbog pobede. Ova pobeda je veliki podsticaj za sledeću utakmicu sa Arsenalom. Sa ovakvom posvećenošću i odlučnošću možemo da igramo protiv svake ekipe", rekao je Boaći.

Fudbaler Zvezde Slavoljub Srnić reko je da pobeda mnogo znači za dalji tok takmičenja.

"Odigrali smo perfektnu utakmicu, pogotovo u prvom poluvremenu. Video se timski rad, presrećan sam zbog pobede. U prvom delu nisu ništa napravili, a u drugom su izašli u drugačijoj formaciji i imali inicijativu, sva sreća nisu iskoristili šanse. Bilo je teško, fizički su spremni, u drugom poluvremenu su mnogo trčali. Najvažnije je da smo pobedili. Drugi smo na tabeli, dolazi nam Arsenal, ali do te utakmice ima još da se igra, moramo da se okrenemo prvenstvu i duelu sa Napretkom", naveo je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve