Nova vest
Fudbal

Nedelja, 24.09.2017.

15:57

KAN nema domaćina tri i po meseca pre početka

Afrička fudbalska konfederacija (CAF) oduzela je Keniji organizaciju Kupa afričkih nacija 2018. godine zbog "ogromnog kašnjenja" u pripremi tog turnira

Izvor: B92

Autor:B92

KAN nema domaćina tri i po meseca pre početka
Foto: Getty images

CAF je ovu odluku doneo na sednici Izvršnog komiteta te organizacije u Akri, svega tri i po meseca pre početka turnira.

Afrička kuća fudbala je otvorila novi proces za kandidovanje za organizaciju turnira, a svi zainteresovani imaju rok do sledeće nedelje da podnesu kandidature.

Novi domaćin biće saopšten za nešto više od dve nedelje. Kup afričkih nacija biće održan od 12. januara do 4. februara naredne godine, a na njemu će učestvovati samo igrači iz domaćih liga.

Pripreme Kenije za turnir su još u avgustvu bile odložene zbog političke nestabilnosti u zemlji, odnosno nakon što su predsednički izbori u toj zemlji poništeni i zakazani novi za naredni mesec.

CAF je, takođe, naveo da otvara tenderski postupak za angažovanje revizorske firme, koja bi trebalo da ispita pripreme Kameruna za Kup afričkih nacija 2019.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve