Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 14.09.2017.

18:00

Partizan dobar, Stojković bolji, crno-belima bod!

Ekipa Partizana odigrala je nerešeno 1:1 na gostovanju u Bernu protiv Jang Bojsa u prvom kolu grupe B Lige Evropa.

Izvor: PT

Autor: PT

Partizan dobar, Stojković bolji, crno-belima bod!
partizan.rs/Miroslav Todoroviæ

Izabranici Miroslava Đukića odigrali su odličan meč u Švajcarskoj i potpuno zasluženo se vraća u Beograd sa jednim bodom.

Crno-beli došli su do vođstva u 11. minutu kada je Marko Janković poslao loptu iza leđa golmana Van Bolmosa.

Nije se dugo čekalo do izjednačenja, pošto je već u 14. minutu Fasnaht savladao Vladimira Stojkovića.

Vladimir Stojković bio je odličan u više navrata i može se reći da velike zasluge za ovaj bod pripadaju reprezentativcu Srbije.

U drugom meču grupe B, Dinamo Kijev je sa 3:1 savladao Skenderbeg,

Videli smo zaista dobru partiju od crno-belih, pogotovo u drugom poluvremenu. Međutim, na kraju je podela bodova nekako bila najpravilnija, pošto su obe ekipe imale prilike.

Potrebno je istaći i glavnog sudiju Rumunu Ištvana Kovača koji je više puta donosio sumnjive odluke. Partizan je možda bio oštećen i za penal u 55. minutu kada je Zoran Tošić bio oboren unutar 16 metara.

Ipak, zbog "simuliranja" dobio je žuti karton. Nije to jedina situacija, bilo ih je više, ali na kraju će se ispostaviti da te sumnjive odluke nisu uticale na konačan rezultat.

Crno-beli u narednom kolu dočekuju Dinamo Kijev (28.09./21.05h)

90+5 Do kraja utkamice nije bilo većij šansi, pa je konačan rezultat 1:1.

87' Sjajni Solomon zamalo da postigne efektan gol. Igrač Partizana bio je okružen trojicom, ali je njegov pokušaj zaustavio golman Von Balmos.

85' Sou ponovo preti. Međutim njegov pokušaj je bio dosta slab.

81' Velika prilika za Partizan u 81. minutu. Tošić je dobro uposlio Tavambu, ali je ovaj loše reagovao, tj. odbrana švajcarskog tima dobro je reagovala.

77' Solidan napad Jang Bojsa, međutim Fasnaht je napravio faul u napadu, za što je dobio žuti karton.

76' Ekipa za sada igraju veoma ujednačeno. Čini se kao da je trenutno "zatišje pred buru".

69' Sjajni Vladimir Stojkovic! Prvo je sa nekih sedam metara šutirao Kristijan Fasnaht ali je golman Partizan odlično reagovao i izbio loptu, ali samo do Đibrila Soua. Vezni igrač je dobro šutirao, ali Stojković još bolje odbranio.

63' Nova šansa za Partizan. Posle odbitka lopta dolazi do Evertona koji šutira sa nekih 16 metara, ali nije bio dovoljno precizan.

58' Sudija Kovač pogrešio je kod starta nad Miletićem. Levi bek Partizana dobio je lakat u glavu, ali Kovač nije dao žuti karton Nuhu. Diskutabilno suđenje Ištvana Kovača.

55' Ozbiljna situacija u kaznenom prostoru Jang Bojsa. Tošić je pao unutar 16 metara, ali je Kovač procenio da nije bilo faula i dodelio žuti Tošiću. Na usporenom snimku se ne vidi dobro, ali kao da je postojao kontakt.

52' Nsame šutirao je sa nekijh 20-tak metara, ali je Stojković bio na mestu i izbacio loptu u korner.

50' Ognjen Ožegović bio je u dobrom solo prodoru i prilikom duela sa Nuhuom napadač Partizana je pao. Ipak, sudija je ovo procenio kao simuliranje, za šta je Ožegović dobio žuti karton.

49' Prva prililka iz Jang Bojs. Asame je ušao u 16 metara, međutim Vulićević je odlično 'ušao' u šut i sprečio potencijalnu veliku šansu.

47' Nemanja Miletić uputio je opasnu loptu u šesneasterac, međutim tamo nije bilo nijednog igrača Partizana, pa je propala prilika.

Poluvreme - Partizan može biti zadovoljan sa rezultatom, pošto je Jang Bojs očito bio bolji u prvom poluvremenu. Posle prvih 45 minuta igre rezultat je 1:1.

44' Sudija Ištvan Kovač mogao je slobodno da dosudi faul nad Tošićem. Međutim, on je procenio da nije bio faul.

41' Miralem Sulejmani je centrirao iz slobodnog udarca, a umalo da Jevtović bude tragičar. Vezni igrač je loše reagova, ali je Stojković sjajno refleksno reagovao.

36' Velika šansa za Jang Bojs. Asale je bio u šesneastercu sâm, međutim odjednom se pojavio Miletić koji je sjajno izblokirao njegov šut.

28' Nova prilika za domaće igrače. Đibril Sou je bio u šansi, ali je Stojković ponovo odlično reagova. Međutim, lopta se odbila i da Ostojić nije sa gol-aut linije izbacio loptu, verovatno bi došlo do promene na semforu.

24' Velika prilika za Jang Bojs, a Vladimir Stojković ponovo fenomenalno reaguje. Posle kornera, odbrana crno-belih je loše odigrala, Asalu se našao u velikoj šansi, ali je taj pokušaj izblokirao Stojković.

22' U ovim trenucima Partizan ima veću incijativu na terenu, međutim za sada bez konkretnijih šansi.

19' Polušansa za crno-bele. Tošić i Tavamba su odigrali solidan dupli pâs, međutim golman Jang Bojsa je bio na mestu i pre krilnog igrača Partizana pokupio loptu.

14' Gol, domaći dolaze do izjednačenja. Posle velike gužve u 16 metara, lopta je došla do Kristija Fasnahta kojem nije bilo teško da savlada Stojkovića, 1:1.

11' GOOOOOL, Marko Janković je strelac za Partizan!! Zoran Tošić je poslao loptu na desnu stranu gde se našao Janković, koji je odlično prevario Nuhu i potom i bliži ugao savladao Von Balmosa.

8' Partizan pokušava iz kontra-napada i upravo su iz takve situacije imali priliku. Miletić je dodao loptu do Tavambe koji je loše šutirao.

6' Dobra rekacija Miletića, koji izbija loptu ispred Nsamea. Jangs Bojs je nešto konkretniji.

1' U prvom minutu utakmice Jang Bojs je pokušao preko leve strane. Međutim, Nsame je loš centrirao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

288 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

1 h

U fokusu

Vidi sve