Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 14.09.2017.

12:54

Partizanovi momci protiv Jang Bojsa za pobedu u LE

Srpski šampion Partizan igraće na gostujućem terenu prvu utakmicu grupne faze Lige Evrope protiv švajcarskog Jang Bojsa.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Partizanovi momci protiv Jang Bojsa za pobedu u LE

Srpski šampion i vicešampion pokušavaju da u prvom zajedničkom učešću osvetlaju obraz srpskog klupskog fudbala.

Crno-beli u okviru grupe B idu u švajcarski Bern gde ih čeka ekipa koja u prethodna dva meseca nije blistala na terenu, ali je prva u švajcarskom šampionatu.

Prvo mesto su obezbedili pobedom nad Luganom od 3:0 i spremni čekaju Partizan od 19 časova. Razloga za strah u crno-belom taboru nema, za nadu dakako.

Nerešeno sa Sent Galenom u nacionalnom prvenstvu, poraz od CSKA u plejofu za Ligu šampiona, 'nula' sa Cirihom i porazi od Tuna i još jednom CSKA obeležili su poslednje nastupe Švajcaraca.

U pobedi nad Luganom se istakao Kamerunac Žan Pjer Nsame koji se dva puta upisao u strelce, a Rožer Asale je mrežu Lugana tresao jednom. U Jang Bojsima je i srpski internacionalac Miralem Sulejmani koji je igrao za Partizan a protiv Lugana je bio u igri svih 90 minuta.

Do sada se crno-beli nisu sastajali sa "Bojsima" u takmičenjima Evropske kuće fudbala. Partizan je posle slabijeg izdanja u plejofu sa Videotonom kod kuće, "eksplodirao" u Felčutu i sa 4:0 se plasirao u Ligu Evrope.

To bi moglo da posluži kao izvor samopouzdanja za igrače Miroslava Đukića, s tim što se izgled tima od Videotona promenio jer je između ostalih otišao i strelac 24 gola prošle sezone Uroš Đurđević.

Crno-beli su pred ovaj meč pobedili lučansku Mladost sa 3:0 i uz nadu da će zaboraviti sezonu 2013/2014. i eliminaciju od Tuna u kvalifikacijama za LE, u Partizanu veruju da mogu do bodova protiv ekipe koja u ovom meču nosi breme favorita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve