Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.09.2017.

19:42

Evo zašto Zvezda ide direktno, a Partizan u snimku

Javni servis samo u prvom kolu Lige Evrope ne prenosi meč koji šampion Srbije Partizan igra protiv Jang Bojsa jer se nisu dogovorili sa televizijom Arena.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Evo zašto Zvezda ide direktno, a Partizan u snimku
StarSport

Arena ima pravo direktnog prenosa, a pristalice crno-belih će okršaj protiv Jang Bojsa na RTS gledati u odloženom snimku.

"Prema važećem ugovoru potpisanom sa UEFA, Radio-televizija Srbije ima pravo prvog izbora direktnog prenosa po jedne utakmice svakog redovnog kola Lige Evrope. Ugovorne obaveze su razlog što se u četvrtak 14. septembra, na Prvom programu RTS u direktnom prenosu od 21 čas emituje utakmica Crvena zvezda - BATE Borisov, dok će se okršaj Partizana i Jang Bojsa emitovati u odloženom snimku. Pravo direktnog prenosa te uktamice ima TV Arena", piše RTS na svom sajtu.

Iz RTS dodaju da su želeli da omoguće gledaocima obe utakmice. Zato se RTS obratio UEFA i tražio da se sa Arenom uzajamno razmene signali pa da televizije emituju obe utakmice istovremeno.

"Odgovor UEFA je bio da se neće protiviti takvom rešenju ukoliko se RTS i Arena dogovore o saradnji. Od narednog kola, RTS će, zahvaljujući razumevanju TV Arene prenositi sve utakmice Partizana i Crvene zvezde", piše u saopštenju javnog servisa.

Partizan u drugom kolu igra protiv Dinamo Kijeva, a Zvezda protiv Kelna, a ti mečevi su na programu 28. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

225 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve