Nova vest
Fudbal

Subota, 09.09.2017.

23:34

Posrnuće šampiona protiv Nice, "crveneli" domaćini

Šampiona iz prošle sezone francuskog šampionata je na svom terenu sa 4:0 ponizila 11-plasirana Nica.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Posrnuće šampiona protiv Nice,
YTSS

Možda bi Falkao, Lemar, Mutinjo i družina na semaforu videli i drugačiji ishod da već na startu nisu videli i očajnu procenu svog saigrača Đibrila Sidibea.

Sidibe je u petom minutu bespotrebno oborio Balotelija, Italijan je realizovao penal i time anulirao fantastičnu odbranu Subašića pred koga je prethodno sam izašao Plea.

Da stvar po Sidibea bude još gora, loptu do koje je Baloteli pokušao da dođe posle centaršuta Sem Maksimina je izbacio Glik, a Nica je penal dobila 'gratis'.

Ono što nije uspeo u petom minutu, Alesan Plea je uspeo da izvede u 18. minutu kada je povisio na 2:0. Zalomio je udesno, šutirao desnom unutrašnjom po dijagonali i lopta se od ruke Subašića odbila u mrežu.

Do trećeg gola Nice čekalo se narednih četrdesetak minuta kada Baloteliju gol namestio Arno Suke, a Italijanu nije bilo teško da sa četiri metra savlada Subašića.

Poker u mreži šampiona kompletirao je Ignasijus Ganago i naneo Monaku težak poraz pred nastavak prvenstva. Monako je prošle sezone savladan samo triput kada su osvojili titulu sa 95 bodova.

Kaenu kao da nije bilo dovoljno što je sa 1:0 od Dižona izgubio autogolom Jamberea u 81. minutu, već je Mbengve prethodno dobio i crveni karton. Tri pobede i dva poraza iz pet kola održali su ih na putu za Evropu, ali će morati ozbiljno da razmišljaju o nastavku prvenstva ako budu na sličan način gubili mečeve od ekipa iz 'donjeg doma' tabele.

Monpelje je izgubio od Nanta sa 1:0 kod kuće, crveni karton je u Monpeljeu dobio Đovani Sio, a gol pobedonosni gol za goste je dao Dijego u 76. minutu. Istim rezultatom je slavio i Amijen protiv Strazbura u kome je 'pocrveneo' Keni Lala.

Jedina utakmica bez golova bio je duel u kome su Troa i Tuluz podelili po bod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve