Nova vest
Fudbal

Subota, 09.09.2017.

20:44

Stouk prvi tresao mrežu De Hee, remi sa 'Đavolima'

Posle ubedljivog starta prvenstva i tri sigurne pobede, Mančester Junajted je primio prve golove u prvenstvu i odigrao prvu nerešenu utakmicu.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Stouk prvi tresao mrežu De Hee, remi sa 'Đavolima'
Getty Images

'Crveni đavoli' su u odličnom i uzbudljivom meču remizirali sa Stoukom 2:2 u gostima.

Obe ekipe su tokom meča imale svoje prilike za pobedu i da je bilo malo više sreće na jednoj ili drugoj strani, bilo bi i više golova.

Poveo je Stouk golom Šupo-Motinga u 43. minutu, što je bio i prvi gol koji je odbrana Junajteda primila ove sezone. Tri minuta kasnije izjednačio je Markus Rašford koji je gol posle udarca Pogbe postigao 'ni kriv ni dužan'.

Tog trenutka je krenula otvorenija igra i meč u kome je viđeno čak 28 šuteva ka golovima, 18 prema golu Stouka i Batlendu, 10 prema De Hei.

Jedan od osam udaraca koji su išli u okvir gola bio je i onaj Lukakua iz 57. minuta. Belgijanac je izbegao ofsajd zamku izašao sam pred gol Stouka, šutirao i Batlend mu je odbranio.

Lopta se odbila, Lukaku je pokupio odbitak i iz popravnog matirao golmana domaćih po drugi put za veliku radost Žozea Murinja i preokret.

Činilo se u tom trenutku da sve ide na ruku 'Crvenim đavolima'. Nije im radost dugo potrajala. U 63. minutu ponovo pogađa Šupo-Moting, a do kraja je bilo prilika na obe strane da daju gol i pobede.

Kurt Zuma je u nadoknadi vremena mogao da postane tragičar meča jer je posle gužve u svom šesnaestercu, umalo glavom savladao svog golaman i poklonio Mančesteru pobedu.

Batlend je odbranio, Junajted i Stouk su podelili po bod, a Mančester ostaje na prvom mestu koje drži zbog bolje gol razlike u odnosu na gradskog rivala – Mančester Siti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve