Nova vest
Fudbal

Subota, 09.09.2017.

17:55

Kante razočarao svoje, Pevci ubedljivi na Gudisonu

Klubovi iz Londona bili su veoma uspešni u tradicionalnom subotnjem terminu Premijer lige, pošto su i Čelsi i Arsenal i Totenhem zabeležili ubedljive pobede.

Izvor:

Autor:

Kante razočarao svoje, Pevci ubedljivi na Gudisonu
Getty Images

'Tobdžije' su, u okviru četvrtog kola, porazile Bornmut na Emirejtsu 3:0 (2:0), 'Plavci' su slavili na gostovanju Lester Sitiju 2:1 (1:0), dok su 'Pevci' lako rešili derbi protiv Evertona na Gudisonu – 3:0 (2:0).

U preostalim susretima, novi član elite Brajton & Houv Albion upisao je prvi trijumf u novoj sezoni – pobedivši Vest Bromič Albion kao gost 3:1 (1:0), a Votford nastavio sa odličnim rezultatima pobedom na Sent Merisu nad domaćim Sautemptonom – 2:0 (1:0).

Na otvaranju trenutne rudne takmičenja, Mančester Siti je demolirao Liverpul kao domaćin 5:0 (2:0), u susretu koji je obeležio kung-fu start Sadija Manea, dok program dana zatvaraju Stouk Siti i Mančester Junajted na Britaniji.

U nedelju se sastaju Burnli – Kristal Palas, odnosno Svonsi Siti – Njukasl Junajted, a tačku stavljaju Vest Hem Junajted i Hadersfild Taun u ponedeljak od 21 čas.

Ekipa Maursija Poćetina dominirala je protiv 'Karamela' i potpuno zasluženo upisala drugu pobedu, ali navijače tima sa Vajt Hart Lejna sigurno više raduju dva gola Harija Kejna.

Centarfor reprezentacije Engleske je u 28. minutu susreta, na asistenciju Kevina Tripijea, napokon prekinuo post, pošto ni četvrtu godinu u nizu nije uspeo da zatrese mrežu u Premijer ligi u avgustu mesecu.

Tri minuta pre odlaska na odmor, Kristijan Eriksen dobro prati akciju i posle odbitka duplira prednost gostiju, da bi Kejn posle svega 60 sekundi igre u nastavku, ispostaviće se, postavio konačan rezultat.

Daleko uzbudljivije bilo je na stadionu u Lesteru – gde Džejmi Vardi umalo nije doneo bod 'Lisicama', iako je ekipa Antonija Kontea vodila sa 2:0

Delovalo je da, i pored inicijative Čelsija, u prvom delu igre neće biti pogodaka, ali je onda u 41. minutu Cesar Aspilikueta proigrao Alvara Moratu za vođstvo, pre nego što je Ngolo Kante rastužio navijače nekadašnjeg kluba posle pet minuta nastavka – udarcem sa distance po zemlji.

Ipak, tim Krega Šekspira nije se predavao, pojačao je pritisak i počeo sve ozbiljnije da preti – što mu se isplatilo u 62. minutu, kada je Džejmi Vardi iznudio i uspešno realizovao penal.

Nastavili su domaći sa napadima, imao je i gost svoje šanse, Vardi je u završnici zamalo bio kratak na ivici peterca, pa se rezultat nije više menjao.

Najmanje posla imao je tim Arsena Vengera, a pogoci Danija Velbeka u 6. i 50, odnosno Aleksandera Lakazeta u 27. minutu bili su i više nego dovoljni za slavlje protiv 'Trešnjica', za polovičan učinak Arsenala posle četiri runde.

S druge strane, za prva tri boda 'Galebova' iz Brajtona najzaslužniji je Paskal Gros. Nemački napadač je najpre bio precizan u 45, a potom i 48. minutu, da bi sve bilo jasno posle gola Tomera Hemeda u 63, pa su gosti uspeli samo da ublaže poraz.

Konačno, 'Stršljenovi' su ostali u samom vrhu tabele slavljem nad 'Svecima' preko Abdulaja Dukura i Danila Janmata, a naš Dušan Tadić dobio je šansu na startu drugog dela meča umesto Džejmsa Vord-Prausa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve