Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.09.2017.

16:14

Mbape: Sa PSŽ-om želim da osvojim sve

Kilijan Mbape, novi fudbaler Pari Sen Žermena, kaže da želi da osvoji sve trofeje s tim klubom, a ponovio je i da je želeo da u Monaku ostane još godinu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Mbape: Sa PSŽ-om želim da osvojim sve
Foto: Getty Images

Mbape se danas obratio javnosti, prvi put otkako je prošle nedelje prešao iz Monaka u Pari Sen Žermen. On će godinu dana igrati na pozajmici, a na kraju sezone pariski klub će otkupiti ugovor za 180 miliona evra.

"Monako mi je bio prioritet, ali desile su se određene stvari. O tome ću uskoro pričati i reći ću šta se sve dogodilo. Veoma poštujem Vadima Vasiljeva (potpredsednika Monaka), on je neverovatan čovek, ali dogodile su se neke stvari", rekao je Mbape na stadionu Park prinčeva u Parizu.

On je na konferenciju za novinare došao u pratnji advokata i članova porodice, a rekao je da je prelazak u Pari Sen Žermen bio ispravan potez.

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam prešao u Pari Sen Žermen, veoma ambiciozan klub koji želi da postane najbolji. Bilo mi je važno da ne napustim Francusku posle šestomesečnog igranja na najvišem nivou", rekao je 18-godišnji francuski reprezentativac.

Mbape se proslavio prošle sezone kada je za Monako postigao 26 golova, zabeležio osam asistencija, osvojio titulu u francuskoj ligi i igrao polufinale Lige šampiona.

"Ja sam ambiciozan igrač koji uvek želi da napreduje. Moj cilj je da postignem više golova nego prošle sezone. Lične ambicije moraju da budu deo šire ambicije, a to je da ova ekipa osvoji sve".

Dovođenjem Mbapea, Pari Sen Žermen je pokazao da namerava da se bori za titulu u Ligi šampiona posle višegodišnjeg neuspeha. U poslednjih nekoliko godina pariski klub nije uspevao da prođe četvrtfinale.

Mbape će u napadu igrati sa Nejmarom i Edinsonom Kavanijem.

"Željan sam trofeja i želim da ih osvajam godinu za godinom, počevši od sada. Naravno, Nejmarovo prisustvo je bonus. Izvanredno je igrati sa nekim igračem takvog nivoa".

Pari Sen Žermen u ekipi ima dvojicu najskupljih igrača u istoriji fudbala, Nejmar je plaćen 222 miliona, a Mbape 180. Mbape je rekao da ne razmišlja o ceni transfera.

"To neće promeniti moj način života niti način razmišljanja".

On bi mogao da debituje u petak protiv Meca.

"Razgovarao sam sa trenerom, rekao mi je da mogu da igram na nekoliko pozicija u napadu i da može da rotira igrače. Nemam određenu poziciju. Ako me pitate gde bih voleo da igram, rekao bih centralnog napadača, a ako biste me to pitali sledeće godine, rekao bih na krilu. To je dobro pitanje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve