Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.09.2017.

12:11

Ekipa iz grupe sa Srbijom najugroženija za baraž

Žreb evropskih reprezentacija za baraž za plasman na Mundijal 2018. godine u Rusiji obaviće se 17. oktobra u Cirihu, saopštila je FIFA.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Ekipa iz grupe sa Srbijom najugroženija za baraž
Foto: Getty Images

Žreb će biti obavljen od 14 časova, a učestvovaće osam najboljih drugoplasiranih ekipa iz devet kvalifikacionih grupa u Evropi.

Pobednici devet grupa plasiraće se direktno na Mundijal u Rusiju narednog leta.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) će na osnovu svojih pravila imenovati osam najboljih drugoplasiranih, dok naslabiji drugoplasirani tim automatski otpada. FIFA će kod rangiranja prvo gledati broj bodova, a zatim gol razliku. Ako i tada ekipe budu izjednačene, gledaće se broj postignutih golova, a ako i tada ne bude poznato, dalje će ići ekipa koja je postigla više golova u gostima. U slučaju da su ekipe i posle toga izjednačene, gledaće se disciplinska lista, a rezultati protiv šestoplasiranih ekipa neće biti uzimani u obzir.

Osam ekipa biće podeljeno u dva šešira, a četiri najbolje rangirane ekipe biće u jednom šeširu. Renking će biti određen na osnovu rang-liste FIFA, koja će biti objavljena 16. oktobra.

U prikazanoj tabeli drugoplasiranih selekcija nema rezultata ostvareni protiv poslednjeplasiranih timova iz grupe, jer se ne računaju.

Mečevi baraža igraće se 9. i 14. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve