Nova vest
Fudbal

Utorak, 05.09.2017.

19:00

Irci razočarani – u Dablinu se priča srpski

Većinski deo sportske javnosti u Irskoj razočaran je u nacionalni tim.

Izvor: PT

Autor: PT

Irci razočarani – u Dablinu se priča srpski
B92/NÐ

Razlog je remi Gruziji, iako je njihova selekcija i dalje gospodar sopstvene sudbine na putu ka Mundijalu.

Irci, tri runde pre kraja trke u grupi D, imaju dva boda manje od naše selekcije pred medjusobni okrsaj na Aviva stadionu u Dablinu od 20.45.

"Malo je reći da sam besan, ali nema veze to samo s tim što smo remizirali u Gruziji, već zbog činjenice da nam igra ne liči ni na šta. Martin O'Nil je totalno pogubio konce, a još nam sada dolazi Srbija... Samo da ne izgubimo", kaže Šejmus O'Konor za B92.net.

Upravo se selektor Irske nalazi na naslovnim stranama svih sportskih novina, uz ocenu da nešto drastično mora da se promeni – jer sistema nema, dok ih on uverava da će ih razuveriti.

Ipak, ima i onih koji veruju u ekipu, a jedan od njih jeste simpatični taksista Džon.

"Nije tako strašno, iako će biti pakleno teško protiv Srbije. Veoma ste dobra ekipa i moramo pametno da pristupimo. Neka uzmemo bod, pa da dobijemo Moldaviju i onda da 'izginemo' u Velsu".

Na ulicama nema previše navijača domaćih, šta više – verovali ili ne – srpski jezik možete čuti na svakom ćošku. Osim navijača iz Beograda, tu su i momci koji su se prethodnih godina raštrkali po Evropi, a tu je i grupica iz Banja Luke.

"Ma, biće 3:1... Em, što smo mi talični, em što igramo dobro i imamo dobar tim. Dileme nema, idemo u Rusiju", kažu u glas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve