Nova vest
Fudbal

Utorak, 05.09.2017.

13:15

Jesu li 'Orlovi' naučili lekciju?

Srbija je na dobrom putu da drugi put kao samostalna zemlja pod tim imenom ode na Mundijal.

Izvor: B92

Autor:B92

Jesu li 'Orlovi' naučili lekciju?
Getty Images

Propustili smo 'sveti gral' u Brazilu, blizu smo odlaska u Rusiju, a dotle radimo ono što nas je do sada koštalo više plasmana na velika takmičenja.

Srbija 2017. godine možda poimence nije jaka kao ona selekcija Jugoslavije koja je terorisala Mađarsku u baražu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 1998. godine a posle Mundijala u Francuskoj igrala nerešeno sa Brazilom 1:1.

Jugoslavija je tada završila u kvalifikacijama iza Španije. Na Svetski kup u Francuskoj se posle 12:1 sa Mađarskom u dve utakmice potajno išlo sa velikim apetitima i timom koji su činili Stojković, Jugović, Mijatović, Savićević, Mihajlović i drugi majstori 'zanata'.

To vreme danas deluje davno zaboravljeno jer su pobede protiv slabijih reprezentacija vojevane mnogo više rutinski nego što je to slučaj od početka ovog veka do sada. Od Eura 2000. Jugoslavija, Srbija i Crna Gora i na kraju Srbija nemaju nijedno učešće na Evropskim prvenstvima, a preskočili smo i Mundijale u Japanu i Južnoj Koreji 2002. i Brazilu 2014. godine.

Kompletan tekst našeg Miloša Ljubisavljevića pročitajte u rubrici TEME.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve