Nova vest
Fudbal

Utorak, 05.09.2017.

11:39

Srpski reprezentativni fudbal ima sjajnu budućnost

Omladinska fudbalska reprezentacija pobedila na tradicionalnom memorijalnom turniru u veoma jakoj konkurenciji

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Srpski reprezentativni fudbal ima sjajnu budućnost
Foto: Fudbalski savez Srbije

Potvrda da srpski reprezentativni fudbal ima sjajnu budućnost jete to da je omladinska reprezentacija Srbije (momic rođeni 1999. godine) trijumfom na tradicionalnom memorijalnom turniru, 24. po redu "Stevan Ćele Vilotić".

U finalnom meču izabranici selektora Miloša Velebita slavili su protiv Izraela s rezultatom 3:1 (1:0) i tako zasluženo osvojili jedan od najjačih turnira u ovom uzrastu u Evropi.

Najbolji fudbaler turnira je mladi štoper Partizana Strahinja Bošnjak, dok je najbolji golman još jedan član crno-belih Aleksandar Popović.

Najperspektivniji igrač je velika nada Crvene zvezde, napadač Dejan Joveljić. Selektor Srbije Miloš Velebit izabran je za najboljeg trenera. Fer-plej trofej pripao je Izraelcima, dok je Ukrajinac Serđi Buleca najbolji strelac sa četiri gola.

Posle pobede protiv Škotske i remija sa Ukrajinom, naši momci su pokazali veliki kvalitet i u duelu sa Izraelom. U utakmici za treće mesto Ukrajina je bila bolja od Mađarske s rezultatom 2:1, a posle 2:2 u duelu za 5. mesto između Crne Gore i Škotske, "đetići" su slavili posle boljeg izvođenja penala.

Ovaj turnir našim omladincima poslužio je kao priprema za prvi krug kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo koji Srbija igra u Republici Irskoj, a rivali će nam pored domaćina biti Azerbejdžan i Kipar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve