Nova vest
Fudbal

Utorak, 05.09.2017.

09:00

B92 u Dablinu: A tamo – Mitro's on fire!

Posle standardnog novinarskog protokola – uzimanja izjava, konferencije i treninga, došlo je vreme za delić onoga što glavni grad Republike Irske ima da ponudi.

Izvor:

Autor:

B92 u Dablinu: A tamo – Mitro's on fire!
B92.net/Nemanja Ðorðeviæ

Nismo previše lutali, naravno posle obilaska onih najvažnijih gradskih znamenitosti, zaputivši se u čuveni 'Barra an Teampaill'.

U pitanju je četvrt koja se nalazi u južnom delu Dablina, tik uz reku Lifi, a poznata je po velikom broju karakterističnih ostrvskih barova i važi za kulturološki epicentar prestonice.

Kako to obično biva, tek što smo zašli nekoliko koraka u ulicu popločanu kamenom, osim zvukova živih svirki, odnosno opojnih mirisa raznorazne hrane, prvo što smo čuli jeste bio srpski jezik i, naravno, psovka.

Nasmejali smo se, ispratili situaciju i ubrzo nastavili dalje kako bismo pronašli mesto na kojem ćemo se i sami uveriti u daleko poznate, točene proizvode.

Logično, kroz neko vreme, sledeći korak odnosio se na filtriranje gore spomenutih opojanih mirisa i donošenje nikad lake odluke šta jesti. Odlučili smo se za jedan od fast fudova koji u svojoj ponudi ima sve od burgera, preko pice, peciva, krompira na sto i jedan način...

I, dok smo čekali porudžbinu ćaskali smo, opet logično, o fudbalu, da bi nam ubrzo prišao momak i sa širokim osmehom izgovorio rečenicu – 'Pa, gde ste Srbi!?'.

"Ja sam došao iz Barselone, imao sam dogovoren posao, ali sam sve isplanirao tako da stignem u Dablin na utakmicu. Naravno, nisam sâm – došao je i moj drugar iz Londona, ali ni on nije sam", ispričao je Branko sa B92.net, dok nas je njegov drugar iz Londona pozdravio podizanjem ruke, a još jedan nepoznati gospodin krenuo ka nama:

"Moje ime je Džon, ja sam Englez, ali bih dao sve da Srbija sutra pobedi Irsku. Došao sam zbog mog drugara Marka, zbog koga sam i zavoleo Srbiju, non stop zajedno gledamo utakmice vaše reprezentacije i moram ti reći da mi je sve, više i više stalo... Imate veoma dobru ekipu, igrate dobar, čvrst fudbal i mislim da možete do pobede, što bi praktično značilo da ste na Mundijalu".

U međuvremenu je prišao i Marko, dok je Branko konstatovao da se "ovde sve predugo čeka", pa je odlučio da to vreme prekrati pesmom, počevši da urla iz sveg glasa, u sred restorana brze hrane...

"Mitro's on fire, your defence is terrified".

Pesmu posvećenu napadaču reprezentacijie u režiji navijača njegovog Njukasl Junajteda, od koga veliki broj navijača očekuje da bude čovek odluke u konačnim borbama za toliko željeni odlazak na Svetsko prvenstvo.

"Biće nas oko desetak, a bićemo na tribini zajedno sa Ircima. Šta nas boli uvo, imamo zastavu, šalove, a i glasniji smo od njih", ipak je Marko na kraju odlučio da i on prozbori koju i stavi tačku na ono što nas čeka od 20.45 na stadionu Aviva u osmom kolu grupe D.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve