Nova vest
Fudbal

Subota, 02.09.2017.

22:53

Tinejdžer vratio Vels u igru za Mundijal

Reprezentacija Velsa savladala je Austriju u Kardifu minimalnim rezultatom u meču sedmog kola grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Izvor:

Autor:

Tinejdžer vratio Vels u igru za Mundijal
Getty Images

'Zmajeve' je u igru za plasman barem u baraž na putu ka Rusiji vratio sedamnaestogodišnji debitant Bendžamin Vudburn pogotkom u 74. minutu.

Nije viđen previše zanimljiv duel prestonici Velsa, a gosti su bili ti koji su prvi mogli do gola, ali su Marko Arnautović i Marsel Zabicer bili zamalo neprecizni.

U uvodnih desetak minuta nastavka odgovorili su Aron Ramzi i Garet Bejl, ali se mreža i dalje nije zatresla. Međutim, Kris Kolman vuče prati potez uvevši mladog napadača Liverpula u 69. minutu, što se ispostavilo kao tačno samo pet minuta kasnije.

Odbrana Austrije loše je reagovala u dva navrata – propustila je priliku da izbaci loptu, da bi ona na kraju došla do Bendžamina, na nekih 25 metara, koji je samo primirio i divnim udarcem smestio iza leđa Štefana Lainera i ogromno slavlje.

U mečevima odigranim u ranijem terminu, reprezentacija Srbije slavila je protiv Moldavije i učvrstila se na prvom mestu u grupi, a na ruku nam je išao i rezultat iz Tbilisija – gde je domaća Gruzija remizirala sa Rebuplikom Irskom.

Već petog septembra igra se osmo kolo, koji bi moglo još više da iskristališe situaciju na tabeli – 'Orlovi' gostuju u Dablinu, Austrija čeka Gruziju, a Vels putuje u Moldaviju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve