Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 31.08.2017.

22:45

Ćao Mbape, zdravo 360 miliona evra!

Mnogi klubovi bi mogli da uče kako se posluje od šampiona Francuske, ekipe Monaka jer su 'Kneževi' samo ovog leta bogatiji za... nezamislivo mnogo novca.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Ćao Mbape, zdravo 360 miliona evra!
Getty images

Prodajom Kilijana Mbapea Pari Sen Žermenu, Monako će zaraditi 180 miliona evra, ali to je samo deo kolača kojim se slade u kneževini.

Posle osvajanja titule u Francuskoj, polufinala Lige šampiona i odličnih napadačkih partija bilo je očekivano da ovog leta usledi rasprodaja i osipanje igrača Monaka po klubovima kojima plitak džep nije jedan od problema.

Tako su za njihove igrače redom 'grizli' Real Madrid, Pari Sen Žermen, Mančester Siti, ali ovako unosan posao Monaka je malo ko očekivao. Baš malo ko.

Leonardo Žardim je znao da odabere igrače i uklopi ih u šampionski sastav, ali Dimitrij Ribolovljev i Vadim Vasiljev su verovatno najzadovoljniji ishodom transfer pijace ovog leta. Posle izbacivanja Mančester Sitija iz Lige šampiona, upravo se tim Pepa Gvardiole najozbiljnije upecao i kupovao u Monaku. Sve do prebogatog PSŽ.

Od poruka poput "Mbape je naša DNK" do predstavljanja igrača u dresu za narednu sezonu Monaka, sve je ličilo na to da se tvrdi pazar za supertalentovanog Francuza koga zovu "novim Anrijem".

Očekivalo se od Reala da napravi veliki korak i dovede ga, što se posebno očekivalo pošto su 'utopili' rezervu u napadu, Alvara Moratu u Čelsi za veliki novac. To se nije desilo, a u smiraj prelaznog roka je kao bomba posle Nejmara odjeknula još jedna bomba koja je došla iz iste kuhinje - Pari Sen Žermena.

Mendi u Mančester Sitiju za skoro 58 miliona evra i Bernardo Silva za 50 miliona, te Tiemue Bakajoko za 40 miliona u Čelsiju zaista su se pokazali kao jako unosni poslovi. Tim pre što navijači 'Plavaca' još ne mogu da prežale odlazak Nemanje Matića koga je Bakajoko trebalo da odmeni u sastavu Antonija Kontea.

Pobrinuli su se u Monaku da bude i dolazaka. Doveli su takođe vrlo traženog Keitu Baldea ovog leta, tu je sada i Kongolo i Tilemans. Pojedini bitni igrači su ostali deo Žardimovog sastava koga sada očekuje zadatak da protiv moćnog Pari Sen Žermena odbrani titulu prvaka Francuske.

Jedan od glavnih aduta upravo oni pružaju Parižanima, kojima se već priključio Nejmar iz Barselone i počeo da se isplaćuje.

Kneževi su Mbapeu rekli 'ćao' i smestili od njega i još trojice igrača 360 miliona evra u kasu, ali će biti problema ako su prodajom nekoliko kvalitetnih igrača rekli i 'ćao' sportskom rezultatu na kraju naredne sezone. Jer, jedino sportski rezultat, titula, Kup, Liga šampiona su u očima navijača merilo uspeha koje nikakav novac ne može da nadomesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve