Nova vest
Fudbal

Sreda, 30.08.2017.

10:50

Koliko hiljada godina vam treba za platu Nejmara?

Ulaskom šeika u fudbal, kao i zbog ogromnih TV prava u Premijer ligi, prisustvujemo ogromnoj finansijskoj ekspanziji najpopularnijeg sporta na svetu.

Izvor: B92

Autor:B92

Koliko hiljada godina vam treba za platu Nejmara?
Getty Images

Odlaskom Nejmara iz Barselone u Pari Sen Žermen za vrtoglavih 222 miliona evra, još jednom je pomerena lestvica, koja je i onako bila visoka.

Ipak, ono što najviše 'upada u oči' jeste plata Brazilca, koji bi u narednih pet godina trebalo da zaradi neverovatnih 225 miliona evra, po BBC.

Kada to podelimo sa pet dobijamo cifru od 45 miliona godišnje. Britanski sajt napravio je sjajno istraživanje gde možete proveriti za koliko ćete dana sa svojom prosečnom platom zaraditit Nejmarovu godišnju platu.

BBC, koji se pozvao na zvanične podatke Međunarodne organizacije rada, navodi da je prosečna godišnja bruto plata u Srbiji 733.700 dinara, odnosno oko 60.000 dinara mesečno.

Brazilcu će za "vašu" mesečnu platu biti potrebno svega TRI minuta, dok će "vama" biti potrebno 3438 godina za njegovu godišnju.

U ponudi imaju i ostali igrači, pa će "vam" tako za Ronaldovu godišnju platu biti potrebno 3253 dana, odnosno za Mesijevu 2589.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve