Nova vest
Fudbal

Utorak, 29.08.2017.

13:27

Terzić: Odbili smo 10 miliona evra, čuvamo tim

Zvezda Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, kaže da je klub odbio punude za Ričmonda Boaćija, Gelora Kangu i Mičela Donalda.

Izvor: M. LJ.

Autor: M. LJ.

Terzić: Odbili smo 10 miliona evra, čuvamo tim
Foto: Starsport

"Jutros smo odlučili da odbijemo sve ponude. Za Boaćija smo imali 4 miliona, za Kangu 3, imali smo ponudu od 1,5 miliona evra za Donalda, te za Račića 1,5. Biće besparice, ali stisnućemo se", saopštio je Zvezdan Terzić uz napomenu da ovim potezom želi da donese još radosti navijačima Crvene zvezde ove sezone.

"Imali smo šansu da samo od njih dvojice prihodujemo sedam miliona evra. Veliki je to novac, bilo je izazova. Sportski interes je u ovom momentu iznad svega", kazao je Terzić.

Zvezdan Terzić je naveo da odluka da se igrači ovog leta više ne prodaju igrači jeste finansijski i poslovni rizik, ali ne i sportski, kao i da smatra da je doneta "jedina prava odluka".

On je kazao da očekuje da, ako Zvezda nastavi sa dobrim igrama, njihova cena na zimu bude ista, ako ne i veća.

Direktor crveno-belih je naveo da je stvoren kompaktan tim i da je želeo da se sačuva ekipa po svaku cenu.

Ugovori ističu Kangi, Donaldu, Damjanu Le Taleku i Slavoljubu Srniću.

"Razgovaraćemo sa svima. Sa Kangom smo mnogo toga dogovorili i u subotu ću se videti sa njegovim menadžerom u Parizu. Svi ti igrači su izrazili želju da ostanu u Zvezdi. Nadam se da ćemo sve isplanirano i započeto privesti kraju na obostrano zadovoljstvo", rekao je Terzić.

On je istakao da Zvezdi ne treba više pojačanja, s obzirom na to da će svi pomenuti ostati u klubu.

"Mnogo igrača se nudi, čak i oni koje smo želeli u junu, a oni su tada odbijali. Nećemo da gomilamo igrački fond, bez obzira na to što smo svesni da imamo mnogo utakmica ove jeseni", rekao je generalni direktor Zvezde.

Po njegovim rečima, Zvezda je stvorila tim koji u Ligi Evropa sa svakim "može kvalitetno da se sudari".

"Stvorili smo tim koji i u Ligi Evropa može sa svakim da se kvalitetno sudari. Sa pravom očekujem da, bez obzira na jaku grupu, možemo da dočekamo proleće u Evropi. Biće besparice i muke, ali navikli smo na to. Stisnućemo se, sve zarad što jačeg tima i što boljih sportskih rezultata".

Terzić je rekao da je klub ispunio sve što je obećano i da je ostvaren san čekan 10 godina.

"Projekat u koji smo skromno, tiho ušli, pre Florijane, posle osam evropskih utakmica smo pokazali da smo napravili kvalitetan tim, sa pojedincima koji imaju izvanredan karakter i kvalitet, trenerom koji ima pobedničku crtu".

Protivnici Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige Evropa biće Arsenal, Keln i BATE Borisov, a Terzić je rekao da je prezadovoljan rivalima.

"Počinjemo da ličimo na Crvenu zvezdu od pre 25 godina, vraćaju se sećanja i moramo da budemo presrećni zbog toga. Ova Crvena zvezda, sa ovim karakterom, kvalitetom i spremom i uz podršku navijača može da pobedi BATE i Keln, a sigurno da i Arsenalu neće biti lako, iako moramo da budemo svesni da je Arsenal druga dimenzija. Pretiti njima je neozbiljno".

On je ocenio da je Arsenal "galaksijama daleko" i da je neozbiljno pretiti takvom klubu, ali da će engleski tim "morati dobro da se pomuči da pobedi Zvezdu".

"Učinićemo sve da pobedimo BATE i Keln na našem stadionu, imamo velike ambicije i u Belorusiji. Samim plasmanom je napravljen veliki uspeh i da nikog više ne pobedimo, ovo je istorija što smo uradili. Možemo da pobedimo neke od rivala u grupi, morate da verujete u nešto da biste to i postigli", zaključio je Terzić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

276 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve